Kezdőlap Tech Vagy Zuckerberg, vagy az ügyvédje hazudik a Facebook adatvédelmi elképzeléseiről

Vagy Zuckerberg, vagy az ügyvédje hazudik a Facebook adatvédelmi elképzeléseiről

3 perce olvasva
Vagy Zuckerberg, vagy az ügyvédje hazudik a Facebook adatvédelmi elképzeléseiről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
7


Alig egy hónapja beszélt arról Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője, hogy a jövő az olyan közösségi oldalaké, amik tiszteletben tartják a magánéletet, de a Facebook egyik ügyvédje most ennek a szöges ellentétét mondja.

 

A Cambridge Analytica-botrány egyik meghallgatásán Orin Snyder, a Facebookot képviselő ügyvéd azt mondta, hogy egy közösségi oldalon nincs a titoktartásra vonatkozó elvárás. „Egyáltalán nem lehet arról beszélni, hogy megsértettük a magánélethez való jogot, mert nincs magánélethez való jog” – mondta az ügyvéd, aki azzal érvelt, hogy a felhasználók beleegyeztek, hogy harmadik féllel megosszák az adataikat.

 

Ennek ellenére Zuckerberg a befektetőknek is azt mondta, hogy az elkövetkező 5-10 év egyik legfontosabb feladata az lesz, hogy  adatbiztonságon alapuló oldallá tegyék a Facebookot, ami szerinte most olyan, mint egy digitális város főtere, de a felhasználók bizalmát csak úgy lehet megtartani, ha biztosak abban, hogy az adataikkal nem élnek vissza, amihez szerinte az oldalnak inkább olyanná kellene válnia, mint egy otthon nappalija.

 

Ezzel szemben Snyder azt mondta, hogy azzal, hogy olyan nagy közönség előtt posztol bármit a felhasználó, mint a Facebook, elveszíti a magánélethez fűződő jogát. A helyzet nem csak azért izgalmas, mert a céget képviselő ügyvéd és a annak vezérigazgatója teljesen mást mond ugyanarról a kérdésről, hanem mert amit Zuckerberg mond, az üzletileg nem jó a Facebooknak. Ugyanis minél több adatot tud a felhasználókról a cég, annál célzottabban és drágábban tudja a  hirdetéseket eladni a felhasználó ízlése, kora, érdeklődése, kedvenc helyei, családja alapján, hiszen az összes többi közösségi oldalhoz hasonlóan itt is a  felhasználó és az ő adatai az igazi termékek.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tech
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Próbálja ki, ezzel az appal otthon is végigjátszhatja a holdra szállást

A Time magazin is kiveszi a részét a holdra szállás 50. évfordulójának megünnepléséből. Ig…