Kezdőlap Tech Végre: Íme az első hivatalos információk a közelgő PlayStation 5-ről

Végre: Íme az első hivatalos információk a közelgő PlayStation 5-ről

4 perce olvasva
Végre: Íme az első hivatalos információk a közelgő PlayStation 5-ről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
45


Jó ideje lehet már pletykákat hallani a PlayStation következő generációjáról, most azonban a Sony szólalt meg a konzol érkezése kapcsán.

 

Tavaly októberben lehett először hivatalos forrásból azt hallani, hogy hamarosan érkezik a Sony régóta várt újdonsága, a PlayStation 5 (PS5). Hogy ennek épp itt az ideje, afelől semmi kétség, hiszen a jelenlegi “legfrissebb” konzolt, a PlayStation 4-et is már öt évvel ezelőtt mutatták be – igaz, azóta is úgy viszik, mint a cukrot. Az októberi bejelentés óta már több minden is kiszivárgott a készülékről (ezeket az információmorzsákat itt gyűjtöttük össze), most pedig maga a gyártó állt elő azzal, hogy milyen lesz majd az eszköz.

 

A rendszerménrökként a Sonynál dolgozó Mark Cerny a Wirednek adott interjúban beszélt arról, hogy a készülék lelkét egy harmadik generációs AMD Ryzen processzor jelenti majd, amelynek nyolc magja a cég 7nm-es gyártási technológiájával készült Zen 2 mikroarchitektúrára épül. A grafikus processzora egyedi lesz, az AMD Radeon Navi-családból kerül majd ki, amely támogatni fogja a Ray Tracinget. Ilyen teljesítménnyel jelenleg csak a felső kategóriás, játékra szánt PC-k esetében találkozhatunk.

 

Emellett a PS5 támogatni fogja a 8K-s felbontású megjelenítést, a készülékbe pedig SSD-t szerelnek, hogy ezzel rövidítsék le a betöltés idejét és gyorsítsák a renderelést. Hogy ez a való életben mit jelent majd, arra egy példát is hozott a szakember: az Insomniac Pókemberében például a játék egyes pontjai közötti “gyorsutazás” ideje 15 másodperctől 0,8 másodpercre rövidül.

 

Cerny szerint a konzolnak hasonló lesz az architektúrája, mint a PS4-é, így a játékok visszafelé is kopmatibilisek lesznek hozzá, illetve támogatni fogja a mostani PlayStation jelenlegi VR-eszközét is. A PS5-öt (elvileg) lemezolvasóval is felszerelik.

 

Hogy pontosan mikor érkezhet és mennyibe kerül majd, azt egyelőre nem lehet tudni. A Sony vezére tavaly úgy nyilatkozott, 2020-ban várható a PlayStation 5 piacra dobása.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tech
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Hiánypótló: innentől már külön is lehet vásárolni Ctrl C – Ctrl V billentyűzetet

A Stack Overflow programozó-website gondolt egyet és április elsejei tréfának kigondolt eg…