Kezdőlap Hírek Ezt nézd: Az AMD bemutatta a világ leggyorsabb videókártyáját

Ezt nézd: Az AMD bemutatta a világ leggyorsabb videókártyáját

2 perce olvasva
Ezt nézd: Az AMD bemutatta a világ leggyorsabb videókártyáját bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


Az AMD a GDC 2016 alkalmából leplezte le eddigi legerősebb kártyáját, mely a Radeon Pro Duo névre hallgat. A kártyán két darab Fiji cGPU található.

 

A VGA gyakorlatilag kélt darab Radeon R9 Fury X kártyával egyenértékű teljesítményre képes. A Radeon Pro Duo 4096 shader processzort tartalmaz, melyek 1 GHz PowerTune órajel melletti működésre képesek. A szupergyors fedélzeti HBM2 memóriával 4096 bites busz köti össze a két GPU-t (mindkettőhöz egy-egy 4GB-os modul tartozik), a kapcsolat maximális sebessége 512 GB/s.

 

untitled-1

 

A kártya mindezen tulajdonságai alapján 16 TFLOPS elméleti maximális sebességre képes. (Ez egyébként több, mint kétszerese az nVidia Titan X teljesítményének!) A VGA táplálásához 3 db 6 tűs PCIe tápcsatlakozó szükséges, a TDP értéke 350W körül alakul.

 

A kártya kiváltképp a virtuális valóság igényeihez készült; a két GPU külön képes a két szem számára elkészíteni a képet. Jelenleg ez a módszer tűnik a leghatékonyabb VR megoldásnak.

 

A Radeon Pro Duo listaára 1499 dollár, ami a felszereltséghez mérten meglehetősen kedvezőnek mondható, az AMD nem titkoltan lökést akar adni a VR piacnak.

Forrás | AMD

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Egy fantasztikus letöltőoldal született a DWN jóvoltából

Éppen hiányzik egy szoftvered és nem tudod honnan tudnál beszerezni egy vírus mentes verzi…