Kezdőlap Mobil 5350 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik az Elephone P5000

5350 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik az Elephone P5000

5 perce olvasva
5350 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik az Elephone P5000 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
2


Amíg nem érkezik valami forradalmi újdonság a mobiltelefonba szerelt akkumulátorok technológiája terén, addig a gyártóknak egyetlen megoldásuk marad a hosszú üzemidő elérésére: minél nagyobb Lítium-alapú telepet szerelni a készülékekbe. Ilyen próbálkozásokkal többször találkoztunk már: az Allview P6 Energy, a Leagoo Lead 7 és a THL 4000 is ezen az úton indult el, hibáktól azonban egyik sem volt mentes, ezek nagy része a gyengécske hardverre vezethető vissza, mindhárom eszköz egységesen a MediaTek MT6582-es lapkakészletét tartalmazta, ami HD felbontással párosítva elég gyenge összképet hozott.

 

Az első, általunk is tesztelt Elephone készülék a P2000 volt, ami alapvetően nem lett volna rossz eszköz, de rengeteg szoftveres hiba és hiányosság övezte, emiatt nem kapott túl jó értékelést tőlünk, pedig a hardver, az extra szolgáltatások és az ezekhez tartozó ár csábítóan hangzott. A kínai gyártó nemrég előállt egy P5000 névre hallgató telefonnal, amiben egy 5350 mAh kapacitású telepet helyeztek el, emellett pedig korrekt hardverrel és csomó extra szolgáltatással is felvértezték a masinát. Egy ekkora akkumulátorhoz már nagy készülékház is kell, a fent említett 3 üdvöske sem volt épp pehelysúlyú, ez pedig végképp nem az, 144 x 71 x 9.3 milliméteres dimenziókkal és 206 grammos tömeggel bír.

 
Hardveres téren a MediaTek MT6592-es lapkakészletét találjuk meg a burkolat alatt egy nyolcmagos, 1,7 GHz-re skálázott ARM Cortex-A7 processzorral, egy Mali-450 MP4 grafikus gyorsítóval és 2 gigabájt RAMmal. A kijelző 5 hüvelykes, Full HD felbontású, a 440 ppi-s pixelsűrűség nem hangzik rossznak, a megjelenítő technológiája azonban teljesen ismeretlen, reméljük, hogy jól fog szerepelni. A készülék további érdekességei közé tartozik az NFC, illetve az ujjlenyomat-olvasó, amit az elődmodelltől eltérően a home gombba építettek. USB-OTG-t is támogat a P5000, segítségével más készülékeket is feltölthetünk, az 5350 mAh már valószínűleg „adakozásra” is elegendő lesz. Az Elephone P5000 körülbelül április közepén jelenik meg a hazai forgalmazók boltjainak polcain, ára pedig kevéssel lesz százezer forint alatt, ennek ismeretében reméljük, hogy az esetleges tesztpéldány nem fog olyan hibákat produkálni, mint kistestvére, a P2000.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Elképesztő zoomkamerát kaphat a Xiaomi következő okostelefonja

A tippek szerint a Mi Note 11 lehet a következő Xiaomi mobil, ezúttal 12x-es optikai és 12…