Kezdőlap Mobil Tervezőasztalon az új Doogee Valencia2

Tervezőasztalon az új Doogee Valencia2

5 perce olvasva
Tervezőasztalon az új Doogee Valencia2 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
3


A Doogee egy viszonylag friss kínai gyártó, de már több érdekes koncepcióval előálltak pályafutásuk során, volt például krokodilbőr hatású hátlappal megáldott strapabíró készülékük Titans 2 néven, az első generációs Valencia (DG800) hátlapján pedig egy érintőpanelt helyeztek el, ami leginkább a laptopokon jól ismert megoldáshoz hasonlítható. Ez utóbbival már a Motorola is próbálkozott körülbelül 5 évvel ezelőtt, a Backflip nevű készülékükben látott napvilágot ez a technológia, ők azonban látszólag leálltak ennek a fejlesztésével, pedig maga az ötlet szerintünk nem elvetendő. A kínai gyártó kitartóbb ebben a dologban, még csak tervezőasztalon létezik ugyan a következő Valencia, de az már biztos, hogy a hátlapi érintőpanelt megörökli elődjétől. Az utód azonban nem csak ebből a szempontból lesz érdekes, a Doogee ezúttal az értesítési ledek kialakításánál próbálkozik némi újítással.

 

A fenti képen ugyanis nem gombok, hanem ledek láthatók, a legfelső az elmulasztott hívások, a középső a beérkezett e-mail üzenetek, az alsó pedig az SMS-ek jelzésére szolgál. A gyártó nem köti meg a felhasználók kezét a visszajelzések típusa felől, azok ugyanis teljesen testreszabhatók, szoftveresen pedig szeretnék megoldani, hogy bármelyik alkalmazás hozzáférhessen az indikátorokhoz. A rendszer ezeken kívül képes lesz az akkumulátor töltöttségi szintjének megmutatására is, három világító led jelenti majd a teljes töltöttséget, kettő jut az 50-95%-ig terjedő tartománynak, 50% alatt pedig egy szem led fog folyamatosan világítani.

 

 

A Doogee szerint ezzel a megoldással lényegesen kevesebbszer kell majd a felhasználóknak felébreszteniük a kijelzőt, ami jelentősen megnövelheti az üzemidőt. A készülék ezen extráin kívül egy átlagos, középkategóriás darab lesz, Sony kameraszenzorral, nagyon frissnek számító MediaTek MT6735 lapkakészlettel, LTE támogatással és a gyártó közeljövőben debütáló, új kezelőfelületével.

 

A visszajelző rendszer kapcsán felmerül a kérdés, hogy vajon mennyivel fog többet nyújtani, mint az androidos készülékek esetén jól ismert szimpla RGB ledes megoldás, ami a villogás színével szintén tudja jelezni az értesítés típusát. Ha valakinek van bármilyen ötlete ezzel kapcsolatban, ne habozzon megírni a Doogee-nak, a [email protected] e-mail címre ugyanis folyamatosan várják a leveleket, a legjobb gondolatot egy Valencia2 készülékkel fogják megjutalmazni, amint az elnyeri végleges formáját.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Minden eszközt bevet a Foxconn az Apple igényeinek kielégítésére

A nonprofit érdekképviseleti szerv által közreadott jelentés szerint a Foxconn a kínai mun…