Kezdőlap Tippek Hogyan gyorsítsunk látszólagosan a Windows 8-on?

Hogyan gyorsítsunk látszólagosan a Windows 8-on?

3 perce olvasva
Hogyan gyorsítsunk látszólagosan a Windows 8-on? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
6


Egy kis trükközéssel nagyobb teljesítményre kapcsolhatunk, legalábbis vizuálisan.

 

Amint túljutunk a kezdeti sokkhatáson, hogy csempés Start képernyőt kaptunk a régi Start menü helyett, rá kell jönnünk, hogy a Windows 8 az eddigi legjobb operációs rendszer a Microsofttól. Mindez nem jelenti azt, hogy ne lehetne tovább csiszolni rajta. Ezúttal két apró trükköt mutatunk, amelyekkel fokozható a rendszer teljesítménye.

 

 

Villámgyors menük

A MenuShowDelay a Registry-nek az az eleme, amely azért felel, hogy mennyi idő elteltével jelenjen meg egy menü tartalma, ha az egeret a kellő helyre húzzuk. A 400-as alapérték csökkentésével úgy tűnik majd, hogy a menüink gyorsabban jelennek meg. A változtatáshoz nyomjuk meg a Win + Q billentyűket, és írjuk be, hogy “regedit”. Indítsuk el a programot, a bal oldali panelen pedig keressük meg a [HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Desktop] mappát. Kattintsunk rá, és a jobb oldali panelen nyomjunk jobb gombot a “MenuShowDelay” nevű elemen, és válasszuk a módosítást. A “Value Data” sorba írjunk be egy 0 és 20 közötti értéket (ennyi milliszekundum alatt jelennek meg a menüink), nyomjunk OK-t, és indítsuk újra a PC-nket.

 

Felugró elemek

A MouseHoverTime egy olyan tulajdonság, amely meghatározza, mennyi idő után ugorjon fel egy menü, ha egy elem fölé visszük az egérkurzort. Ha kisebb értékre váltunk, kevesebbet várunk egy-egy elem felugrására. A módosításhoz ugyanúgy indítsuk el a “regedit” alkalmazást, majd navigáljunk a [HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Mouse] mappára. Ha beleléptünk, akkor nyomjunk jobb gombot, majd módosítást a “MouseHoverTime” elemen. A “Value Data” sort ezúttal is állítsuk 0 és 20 közé, majd az OK lenyomása után indítsuk újra a gépünket.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …