Kezdőlap Tippek Így takarítsd el a Windows Update szemetét

Így takarítsd el a Windows Update szemetét

2 perce olvasva
Így takarítsd el a Windows Update szemetét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
3


Egy új Windows-frissítésnek hála plusz tárhelyet tudunk felszabadítani.

 

A Microsoft nemrég kiadott egy olyan Windows 7-re telepíthető frissítést, amely új funkcióval bővíti a Lemezkarbantartó szolgáltatásait. Ennek a segítségével a Windows Update frissítéseit tudjuk eltakarítani, ami akár több gigabájtnyi extra tárhelyet is jelenthet a gépünkön.

 

A Windows minden egyes biztonsági frissítést és egyéb javítást elment a WinSxS könyvtárába, így az idővel komolyan megnő, manuálisan viszont nem lehet belőle törölgetni. A mostani frissítésnek hála azonban az SP1-es Windows 7-tel szerelt gépeknél már kiüríthető a WinSxS mappa.

 

Mivel a KB 2852386 csak ajánlott, nem kritikus fontosságú frissítés, ezért nem árt ellenőrizni, hogy telepítettük-e már. A telepítés után a Lemezkarbantartóban a Windows Update Cleanup sort kell keresnünk a Rendszerfájlok törlése menüben (megtaláljuk majd a Windows 8.1-ben is), és kezdődhet a takarítás. Fontos azonban, hogy ezután nem tudjuk majd törölni egyik jelenleg telepített frissítésünket sem, csak ha manuálisan letöltjük a korábbi verziójukat – másképp nem lehet előző verziókhoz visszatérni a takarítás miatt.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …