Kezdőlap Tippek Hogyan élesszük újra a vízbe fulladt iPhone-unkat?

Hogyan élesszük újra a vízbe fulladt iPhone-unkat?

7 perce olvasva
Hogyan élesszük újra a vízbe fulladt iPhone-unkat? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
3


Ha az iPhone kádba vagy medencébe esett, még nem menthetetlen.

 

Meglehetősen nagy mértékű kétségbeesést okoz, ha a szeretett iPhone készülékünk véletlenül egy kád vízbe vagy egy medencébe pottyan. Általában a szárítást és a rizst szokták javasolni, de persze nem mindegy a sorrend és az alaposság. Mit érdemes tenni, ha az iPhone búvárkodni indult, de mi szeretnénk működőképes állapotban visszakapni?

 

Először is a létező leggyorsabban kell kihalásznunk a vízből a telefont, mert a másodpercek is sokat számíthatnak. Amint a kezünkben van, azonnal kapcsoljuk is ki, és vegyünk le róla minden házat, bumpert, fóliát vagy tokot, ezek ugyanis benntarthatják a folyadékot, párát. A képernyővédő fóliák alapesetben nem okoznak problémát, de ha már egy apró buborék felbukkan, akkor mindenképp távolítsuk el.

 

 

Ezután valamilyen ruhával fel kell itatnunk minden folyadékot: a kijelzőről, a hátlapról, az oldalakról. A legjobban a bekapcsológomb, hangerőgombok, hangszórók és mikrofon, audiocsatlakozó környékére kell figyelnünk, és lehetőleg fülpiszkálót is vessünk be, különösen a fejhallgató csatlakozójánál. Természetesen minden töltőt, kábelt és kiegészítőt el kell távolítanunk.

 

Ha ezzel megvagyunk, jöhet a rizs. Ennél a lépésnél kiemelt fontosságú a türelem és a légmentesen záró tasak, doboz. Egy ilyet kell nagyjából teletöltenünk rizzsel, a közepébe helyeznünk a telefont, majd légmentesen lezárnunk. Érdemes kerülni a különböző vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított rizst, ezek ugyanis fehér port hagynak a készülékben. Minél tovább várakozunk, annál több az esélyünk a sikerre. Emiatt legalább másfél-két napig érdemes így pihentetni az eszközt.

 

 

Amennyiben a rizsből kivéve bármilyen párára gyanakszunk, ne kapcsoljuk be a telefont. Ha száraznak tűnik, ideje megpróbálni életre kelteni. Bár a módszer a legtöbb esetben működik, egy 10-15 percet bekapcsolva búvárkodó telefont valószínűleg már igen nehéz megmenteni. A korróziós tulajdonsága miatt a sós víz is merőben csökkenti az esélyeket, és természetesen az üdítők, különböző italok, ragacsos levek is nehezítik a készülék túlélését.

 

 

Amennyiben a megszáradt iPhone valamilyen kárt szenvedett, garanciában pedig nem sikerül megjavíttatni, még mindig megéri ajánlatot kérni a javítására: szerencsés esetben nem túl nagy összegről van szó. Ha ez nem jön szóba, és például a Home gomb nem működik, akkor a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek menüpont Fizikai és motorikus képességek részénél az AssistiveTouch bekapcsolásával varázsolhatunk egy virtuális Home gombot a kijelző aljára. A halott fejhallgató-csatlakozón csak egy dokkolóval lehet segíteni, a pontatlan érintőkijelzővel kapcsolatban pedig a képernyő cseréje jelenthet eredményt (sajnos nem minden esetben). A készülék javíttatása ellenben jó eséllyel sokkal kisebb összeget jelent, mintha egyenesen egy új telefont vásárolnánk.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …