Kezdőlap Tippek Hogyan gyorsítsuk fel az iPhone telefonunkat?

Hogyan gyorsítsuk fel az iPhone telefonunkat?

7 perce olvasva
Hogyan gyorsítsuk fel az iPhone telefonunkat? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


Mindössze néhány alapvető művelettel sokat javíthatunk az okostelefonunk teljesítményén.

 

Az Apple iPhone készülékeinek a mai napig kétség kívül az egyik legnagyobb vonzereje az, hogy kiváló felhasználói élményt ígérnek. A rendszer használata magától értetődő, gördülékeny, ráadásul megakadással gyakorlatilag soha nem találkozunk rajta. Természetesen az iOS is minden frissítéssel egyre okosabbá válik, de azért előfordulhat, hogy néhány trükköt még bevethetünk annak érdekében, hogy az almás okostelefon ismét úgy dolgozzon, mint új korában. Ez talán akkor a legszembetűnőbb, ha nagyon intenzíven használjuk az eszközt vagy pedig egy régebbi modell tulajdonosai vagyunk. Természetesen iPhone telefonok mellett a tippek iPad táblagépeken és iPod Touch készülékeken is bevethetőek.

 

 

Manapság már annyi sikersztori van az appok és mobilos játékok világában, hogy saját kutakodásunk vagy az ismerőseink ajánlásai révén elkerülhetetlen, hogy újabb és újabb appokat telepítsünk fel. Sajnos az iPhone-unk tárhelye nem feneketlen, így ha sok mindent próbálgatunk, hamar megtörténhet, hogy a hely szűkössé válik, mi pedig csak annyit érzékelünk, hogy valamiért nincs teljesen rendben a készülékünk. Éppen emiatt fontos megszabadulni a felesleges, nem használt alkalmazásoktól. A Beállítások, Általános, Használat menübe belépve végiggörgethetjük a telepített programok listáját, és a sokat foglaló, régen használt appoktól gyorsan megszabadulhatunk, értékes tárhelyet felszabadítva.

 

Érdemes benézni az üzeneteink közé is. Az iMessage-en folytatott beszélgetésekkel nem kell foglalkozunk, azokat ugyanis a felhőben tárolja az Apple. Ha viszont rengeteg SMS-t küldünk, azok egy idő után eleve feleslegessé válhatnak. Ezeket egyesével vagy akár teljes beszélgetésenként is törölhetjük. Helytakarékossági okokból szintén nem árt megnézni a Használat menüben, hogy az azonnali üzenetküldőink mennyi helyet foglalnak, ha kell, akkor pedig takarítani azokban is.

 

 

A régi szemetet időnként a böngészőnk esetében is ajánlott kitakarítani. Ugyan a böngészési előzmények, gyorsítótárak és sütik a böngészés gyorsítását szolgálják, egy idő után fordított hatással is lehetnek a teljesítményre. A Safari esetében a Beállítások, Safari, Sütik és adatok törlése funkciót kell keresnünk, a Chrome-nál a menü, Beállítások, Haladó, Adatvédelem, Összes törlése parancs lesz a segítségünkre.

 

Az iOS 7-ben remek újítás az appok automatikus frissítése funkció, de kétségtelen, hogy a sebességre és a teljesítményre ez nem feltétlenül van pozitív hatással. Ugyanez igaz az adatforgalmunkra is. Ilyen megfontolásból érdemes lehet letiltani ezt az opciót. A Beállítások, iTunes és App Store menübe lépve kell lentebb görgetnünk, majd az automatikus letöltések résznél kapcsolhatjuk ki a pipákat.

 

 

A GPS használata adott esetben nem csak a sebességet foghatja vissza sok app esetén, de természetesen az üzemidőre is negatív hatással lehet, az adataink védelméről nem is beszélve. Általában teljes mértékben szükségtelen – és akár kockázatos is lehet -, hogy a Facebook kiírja, hogy éppen honnan írtuk a bejegyzésünket, vagy az appok tudják, hol használjuk őket. A Beállítások, Adatvédelem, Helymeghatározás menüben szintén egyedi kapcsolókkal engedélyezhetjük az appoknak, használhatják-e a helymeghatározást vagy sem.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …