Kezdőlap Tippek Így csinálhatsz fitnesz társat egy okosórából

Így csinálhatsz fitnesz társat egy okosórából

6 perce olvasva
Így csinálhatsz fitnesz társat egy okosórából bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
2


Ha fontos a fitnesz és a sport, akkor a Pebble óráiból is jó társ lehet.

 

A viselhető eszközök és a fitnesz egyre nagyobb figyelmet kapnak a gyártóktól, amit jól mutat, hogy mostanában elég sok okosórát és okoskarkötőt dobtak a piacra. Miközben az Android Wear platformra építő eszközökben óriási lehetőségek rejlenek, a sok partnernek hála bőven van változatosság a kínálatban. Azonban hiába a legszebb okosóra a Moto 360, ha egyszerűen nem lehet használni egy iPhone-nal. Éppen emiatt nem szabad leírni a jövőben sem a Pebble okosóriáit, amelyek ha nem is olyan jövőbemutatóak, mint az Android Wear és az Apple Watch, legalább mindkét nagy mobil rendszerrel működnek.

 

A pozitív tulajdonság ellenére van persze hiányossága a Pebble-nek és a Pebble Steelnek is. Például egyelőre nem valami sok fitneszes és egészségügyi appot kínálnak, eltekintve a RunKeeper natív beépítésétől. Ugyanakkor elmondható, hogy ha valakinek már van egy Pebble-je, és szeretne egy okoskütyüt a sportoláshoz (a telefonja mellé), akkor nem muszáj külön karkötőt is szerezni. Néhány app a Pebble-t is ideálissá teheti a feladatra.

 

Nem szabad elfelejteni, hogy a Pebble alkalmazásboltja még gyerekcipőben jár, a fejlesztők pedig azt próbálják kitalálni, hogy minek örülnének a felhasználók, és mi működne igazán jól az okosórákon. Emiatt nem minden app tökéletes.

 

 

Lépésszámlálás

Bár a Pebble órákon nincs gyári lépésszámláló, külsős fejlesztők megoldásaival erre is képesek. A Pedometer for Pebble úgy képes követni a lépéseinket, hogy mindegy, milyen okostelefont használunk. Ha valaki azonban iPhone 5S-t hord magánál, akkor kihasználhatja az M7-es társprocesszor tudását is. A Movable app mindent kiír az okosórán, amit az iOS-es szoftver az M7-nek hála begyűjt rólunk.

 

Alvás

Az alvásunk követésére ideális alkalmazás lehet a Morpheuz. Ez az órákba épített gyorsulásmérővel érzékeli a mozgásunkat, és az éjszakai állapotokat továbbítja az okostelefonunknak. Az adatokat grafikonon kapjuk meg, és azt is tudjuk, mikor voltunk mélyálomban vagy éppen ébren. Az app rendelkezik intelligens ébresztési funkcióval is, amely megpróbál minket a lehető legkevésbé kellemetlen (nem mélyalvás alatti) időpontban felébreszteni.

 

 

Pulzus

Az már nem újdonság, hogy az okostelefonnal lehet pulzust mérni. Lassan minden okosóra is képes lesz erre a funkcióra, azonban a Pebble kütyük még nem tudnak ilyesmit. Szerencsére van olyan app, ami legalább kiírja az okostelefonon mért adatokat. Pebble Heart Rate-nek hívják, és iOS-szel kompatibilis. Ugyanezt tudja a Heartbeats is.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …