Kezdőlap Tippek Így érd el offline a OneDrive teljes tartalmát

Így érd el offline a OneDrive teljes tartalmát

6 perce olvasva
Így érd el offline a OneDrive teljes tartalmát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
7


Szükség esetén PC-n is tárolható a OneDrive teljes tartalma.

 

A felhős adattárolás egyre fontosabbá válik napjainkban, és ez nem is meglepő. Elvégre a segítségével eszköztől és helytől függetlenül, bármikor és bárhol hozzá tudunk férni a fájljainkhoz. A kérdés már csak az, hogy mennyire megbízható a szolgáltatónk, és mekkora tárhelyet bocsát a rendelkezésünkre. A Microsoft Satya Nadella óta nagyon igyekszik vonzóbb választássá tenni a OneDrive-ot.

 

A OneDrive nem is olyan régen számos extrával csábította azokat, akik nem vagy csak keveset használták a múltban. Egy ideje például már a 10 gigabájtos fájlméretet is támogatja a szolgáltatás, illetve egy ideig olyan akciót is hirdetett Redmond, hogy aki bekapcsolja a fotók automatikus feltöltését mobilon, az megduplázhatja az ingyenes tárhelyét. 30 gigabájt pedig már valóban dicséretes méretű ingyen tárhelynek számít, még ha nincs is titkosítva, amit feltöltünk.

 

 

Offline elérés a Windows 8.1-ben

A OneDrive ott van a Windows 8.1-ben is, az egyik nagyon jó tulajdonsága az asztali kiadásának pedig az, hogy az Intézőbe épülő szolgáltatás csak szükség esetén tölti le a fájlokat, nem végez teljes automatikus letöltést a gépünkre. Mi van azonban akkor, ha mi a teljes felhős tartalmat el szeretnénk érni offline is egy PC-n?

 

Van beépített megoldás. Az Intézőben elegendő bármelyik mappán vagy fájlon jobb egérgombot nyomni, és egyből beállítható, csak online vagy pedig akár offline is hozzáférhető legyen. A csak online elérésnél a helyi másolatot a rendszer eltávolítja.

 

 

Annak érdekében, hogy a beállítást alapértelmezetté tegyük – és ne kelljen egyesével megadni a mappáknál -, el kell néznünk a OneDrive beállításaiba. Ehhez navigáljunk a Tálca értesítési területére, majd a OneDrive ikonján nyomjunk egy jobb egérgombot. Válasszuk ki a Beállításokat.

 

A felugró ablak Beállítások fülén be kell pipálnunk, hogy az összes fájlunk elérhető legyen abban az esetben is, ha a számítógép nem csatlakozik az internetre. Az opció engedélyezése után a OneDrive mindent egyszerre tölt le a gépünkre a felhőből, és azt is garantálja, hogy a jövőben minden fájl idekerül, amit valamelyik eszközön elhelyezünk a felhőbe.

 

 

Persze akinek nagyon sok tartalom van a OneDrive-ra töltve, az talán nem akar élni ezzel a lehetőséggel. Ilyenkor az ellenkezőjét érdemes tenni, vagyis kizárólag online elérhetővé tenni a fájlokat.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …