Kezdőlap Tippek Így szabadulj meg a kéretlen Facebook-appoktól

Így szabadulj meg a kéretlen Facebook-appoktól

7 perce olvasva
Így szabadulj meg a kéretlen Facebook-appoktól bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
2


Időről-időre hasznos dolog törölni azokat az appokat, amelyekre már nincs szükségünk.

 

A Facebooknak egyben előnye és hátránya is – attól függ, hogy honnan nézzük -, hogy hozzá tud minket láncolni a harmadik felektől, tehát külsős fejlesztőktől származó appokhoz és játékokhoz. A jó hír az, hogy az appokon keresztül a közösségi oldal sokkal többre is képes, mint a kapcsolattartás, üzenetírás és képfeltöltés. Ezeknek hála lehet például különböző játékokkal elütni az időt. Másik oldalakon keresztüli ajánlások és információk megosztására is alkalmasak, de persze a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

 

A rossz hír az, hogy a harmadik felektől érkező alkalmazások néha adatvédelmi aggályokat vetnek fel: ugyanis nem csak a nyilvános adatainkhoz férhetnek hozzá, hanem az ismerőseink listájához és minden egyes olyan adathoz, amelyet megosztottunk velük. Éppen emiatt nem árt időről-időre átnézni az engedélyezett appok listáját, illetve azok beállításait. A használat során szinte természetes, hogy összegyűlnek a különböző szolgáltatások, játékok appjai, és idővel már azt sem tudjuk, mit engedélyeztünk, és az vajon milyen adatainkhoz férhet hozzá.

 

 

Egyszerű áttekintés

Szerencsére a Facebook éppen szeptemberben frissítette az alkalmazásokkal kapcsolatos beállítási oldalát. Ennek segítségével még a korábbinál is egyszerűbb eltávolítani a kéretlen vagy feleslegessé vált appokat a fiókunkból.

 

Első lépésben jelentkezzünk be a közösségi oldalra a felhasználónevünkkel és a jelszavunkkal. Ezután a jobb felső sarokban kattintsunk a lefelé mutató nyílra, és válasszuk a Beállítások lehetőséget.

 

A Beállításokban a bal oldali panelen keressük meg az Alkalmazások sort, és nyomjunk rá. Itt láthatjuk az összes olyan appot, ami a fiókunkhoz van kapcsolva.

 

 

Rendrakás

Vigyük az egeret az egyik alkalmazás fölé, amit módosítani vagy törölni akarunk. Kattintsunk a megjelenő Beállítások módosítása ikonra, és nézzük át az app beállításait. Ha valamit módosítani szeretnénk, azt itt megtehetjük – például, hogy ki látja, hogy használjuk a konkrét appot, illetve kinek jelenhet meg az app által közzétett bejegyzésünk. Ha lentebb görgetünk, akkor rengeteg további részletet is tudunk módosítani, például, hogy az app tehet-e közzé bizonyos információkat a nevünkben. Ha végeztünk, mentsük a módosításokat.

 

 

Amennyiben egy appot teljes egészében törölni szeretnénk, akkor az Eltávolítás (X) gombra nyomjunk. A törlés véglegesítése előtt be tudjuk állítani, hogy az app összes aktivitása el legyen távolítva.

 

Mivel egy app hozzáadása a fiókunkhoz gyors és egyszerű feladat, ezért idővel az összekapcsolt alkalmazások száma nagyon megnőhet. A saját biztonságunk és adataink védelme érdekében érdemes az appok között rendet tartani, és időről-időre ellenőrizni ezt a listát.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …