Kezdőlap Tippek Így tarhatod mindig szem előtt a legfontosabb Windows-ablakot

Így tarhatod mindig szem előtt a legfontosabb Windows-ablakot

5 perce olvasva
Így tarhatod mindig szem előtt a legfontosabb Windows-ablakot bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
5


A TurboTop egy régi program, ám annál hasznosabb funkciót pótol a Windowsban.

 

Nem csak Macen lehet a fenti képhez hasonlót produkálni, némi munka után jó eséllyel egy windowsos képernyő is hasonlóan fest. Az ablakkezelés terén igazából sosem állt a helyzet magaslatán a Windows.

 

Egy korábbi cikkünkben arról értekeztünk, milyen funkciókat kellene átvegyen a Windows 10 a Linuxból. Ezek között megemlítettük az ablakkezelési lehetőségeket is. Egészen pontosan annak örülnénk, ha a megnyitott ablakokat gyorsan lehetne rendezni a kijelzőn. Erre a hiányosságra a Windows 10 Snap funkciója nagyjából választ ad, hiszen a Windows + Bal/Jobb kurzorgombokkal már akár négy ablakot is el lehet villámgyorsan rendezni a monitoron, a korábbi kettő helyett.

 

Ami fontos, az legyen elöl

Ilyen téren a redmondi rendszerek másik hiányossága szintén megtalálható a Linuxokban. Arról a funkcióról beszélünk, amelynek a segítségével egy megnyitott ablakot mindig az előtérben lehet tartani. Akármit nyitunk meg és méretezünk át, egy átmenetileg fontos programnak mindig a szemünk előtt kell lennie. Sajnos a Windowsok erre maguktól nem képesek, és ezt az újítást a Windows 10 sem hozza el egyelőre.

 

Jó hír, hogy van megoldás, mégpedig egy meglehetősen régi, ám egyszerű segédprogramnak hála. Ezt használva biztosak lehetünk benne, hogy a szövegszerkesztő vagy a böngésző kritikus percekben sosem tűnik el előlünk, egy pillanatra sem.

 

TurboTop

A régi, de annál hatékonyabb alkalmazás neve TurboTop. Ugyan a legutóbbi frissítés 2004-ben jelent meg hozzá, és a program mérete is 1 megabájt alatt marad, mégis villámgyorsan és hatékonyan teszi a dolgát.

 

A telepítés első lépéseként menjünk el erre a weboldalra, majd a középső hivatkozás segítségével töltsük le a TurboTopot. A kompatibilitás miatt ne aggódjunk, nyugodtan kezdhetjük a telepítést, akár Windows 8.1-en is.

 

Az installálás végeztével a TurboTop ikonja megjelenik a Tálca értesítési területén. Ezen kell jobb egérgombot nyomnunk, majd az ott látható listán kiválasztani a legfontosabb ablakot, és rákattintani. Ezután a kiválasztott alkalmazás mindig az előtérben lesz, egészen addig, amíg újra rá nem kattintunk ebben a jobbgombos menüben. Amennyiben a TurboTop ikonja eltűnne az értesítési területről, akkor a felfelé mutató nyílra kell nyomni, és a Testreszabás opciót választani. Itt minden egyes ikon láthatósága szabályozható.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …