Kezdőlap Mobil Pariban van az Exynos 7420 teljesítményével a Snapdragon 820

Pariban van az Exynos 7420 teljesítményével a Snapdragon 820

3 perce olvasva
Pariban van az Exynos 7420 teljesítményével a Snapdragon 820 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
5


A Qualcommnak finoman szólva sem sikerült túl fényesen a Snapdragon 810 SoC, a konstrukciós hibák mellett az állandó túlmelegedés is probléma volt, amiket valamelyest ugyan sikerült kijavítani a 2.1-es verzióval, a tökéletestől viszont még így is Makó-Jeruzsálem távolságban van a chipset. Nem véletlen, hogy a félvezetőtervező cég lázasan készíti az utódot, a Snapdragon 820-at (MSM8996), bizonyíték erre, hogy a lapka a Geekbench 3 adatbázisában is felbukkant.

 

 

A chipsetben négy Kryo mag dolgozik 3 GHz-en, az SoC 14 nanométeres csíkszélességű, ami szükséges is, hiszen pont a gyártástechnológia volt az egyik oka annak, hogy az Exynos állva hagyta a Snapdragont. Érdekes egyébként, hogy a Qualcomm csökkenti a magok számát, hiszen a MediaTeknél tízmagos processzoroknál tartanak, ám az amerikaiak inkább a magok erősségére koncentrálnak.

 

 

Ha megnézzük a két teszteredményt, akkor jól látható, hogy ha csak a magok teljesítményét nézzük, akkor a Snapdragon 820 megelőzi az Exynos 7420-at, más kérdés, hogy összteljesítményben már fordul a kocka, és igazából a Qualcomm addigra hozza be a Samsungot, mire az már kiad majd egy frissebb, ezáltal erősebb Exynos verziót (a Galaxy Note 5-ben például). Az új grafikus gyorsító mindenesetre mindenképpen kelleni fog, hogy legyen erőtartalék a QHD kijelzővel szerelt okostelefonok esetén.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

A Narzo 20 átcsomagolt változata lett a Realme 7i

Az indiai piacon már tavaly szeptemberben elindult a Realme 20-as Narzo szériája, Európába…