Kezdőlap Mobil MicroUSB kábellel is együttműködik a Xiaomi Mi 4c

MicroUSB kábellel is együttműködik a Xiaomi Mi 4c

4 perce olvasva
MicroUSB kábellel is együttműködik a Xiaomi Mi 4c bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
2


Minden bizonnyal a Type-C-s USB porté a jövő, már csak az a kérdés, hogy a számítógépes és mobiliparban mikor terjed el az új, 3.1-es adatátviteli szabványt is támogató formai standard. Egyelőre sokan kétkednek a mobilokban való hasznosság tekintetében, hiszen attól még, hogy több készülék is ilyen, szimmetrikus porttal érkezik, az adatátviteli szabvány továbbra is 2.0-s, ergo a könnyebb csatlakoztatáson túl nincs sok előnye a megoldásnak, viszont problémát okoz az eddigi összes microUSB kábel, átalakító vagy pen drive használata.

 

A Xiaomi erre is gondolt: ugyan a kedden az öthüvelykes, Full HD-s Mi 4c Type-C csatlakozóval mutatkozik be a nagyközönség előtt, a gyártó mellékel egy apró átalakítót, amit nem nagy kunszt az embernek magával hordania, ha nagy szüksége van egy USB-C – microUSB konverterre. Az is lehet, hogy az Mi 4c töltéshez és adatátvitelhez használatos kábele is marad a microUSB szabványnál, a fenti, Bin Lin által közzétett kép legalábbis erre célozhat.

 

A 3.0-s sebességeket támogató microUSB kábel nem terjedt el, a legfőbb oka a kényelmetlen használat
A 3.0-s sebességeket támogató microUSB kábel nem terjedt el, a legfőbb oka a kényelmetlen használat (forrás: AndroidBeat)

 

No de minek akkor az USB-C port? A legtöbb gyártó a jövőre való felkészülésre hivatkozik, ám olyan is akad, amelyik a korábbi próbálkozások után konzervatív útra tért: a Samsung a Galaxy S5 széles profilú és sokkal kényelmetlenebb microUSB 3.0 portja után az S6 és a Note5 esetében visszatért a régi szabványhoz ahelyett, hogy az ovális Type-C csatlakozást választotta volna. Az utóbbi port minden bizonnyal akkor kezd el majd futótűzként terjedni, ha egy-két tradicionális gyártó is áttér a használatára. Vagy egy-két komoly piaci részesedéssel rendelkező kínai feltörekvő, mint a Xiaomi.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

A Narzo 20 átcsomagolt változata lett a Realme 7i

Az indiai piacon már tavaly szeptemberben elindult a Realme 20-as Narzo szériája, Európába…