Kezdőlap Mobil Nagy framerate-re szakosodott kameraszenzort mutatott be az OmniVision

Nagy framerate-re szakosodott kameraszenzort mutatott be az OmniVision

3 perce olvasva
Nagy framerate-re szakosodott kameraszenzort mutatott be az OmniVision bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


Ha a Kedves Olvasó azt gondolja, hogy a mobilpiac szereplői lassan megelégszenek okostelefonjaik fényképezési képességeivel, rosszul teszi. A szenzorokat és a képfeldolgozó egységeket (ISP) szolgáltató gyártók sorra jönnek ki újdonságaikkal, amelyek még jobb képminőséget és még nagyobb mennyiségű adat egyidejű feldolgozását teszik lehetővé. Az OmniVision új, OV16860 kódjelű fényérzékelője is felkészült a következő generációs eszközök igényeire, legyen szó mondjuk az extrém sportoknál ideális, nagy képkockasebességű akciókamerákról, vagy a zsebben lapuló mobilkészülékekről. Az 1/2,4 hüvelykes, 16 megapixeles modul 1,3 mikronos szenzorpixelekkel rendelkezik, amelyek 33%-kal több fényt képesek befogni és 40%-kal jobb képességekkel rendelkeznek a sötétben egy korábbi OV produktumhoz viszonyítva. A méretnövekedés mellett ez a most debütáló PureCel Plus-S architektúrának is köszönhető, amely a fényszennyezés mértékét hivatott csökkenteni.

 

A 10,5 x 10,5 x 5,8 milliméteres kamerarendszerben elférő szenzor alkalmas HDR fotók rögzítésére, PDAF-autófókusz használatára és egy sor nagy képkockasebességű opcióra – amennyiben elég fejlett hardver társul hozzá. Teljes szenzorfelbontáson, azaz 16 megapixelen akár 45, 4K-ban 60, 1080p-ben pedig 120 fpssel is lehetséges a felvétel, és a Snapdragon 820 például felkészült ilyen mennyiségű adat feldolgozására. A Sony, a Toshiba és a Samsung mellett az OmniVision az egyik népszerű gyártó, amelynek kameraszenzorai a mobilkészülékekben felbukkannak, a Xiaomi Redmi Note 2 erre egy friss példa. A OV16860 kódjelű fényérzékelő tesztpéldányai már elérhetők a partnerek számára, a tömeggyártás pedig az év végéig megkezdődik.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

A Narzo 20 átcsomagolt változata lett a Realme 7i

Az indiai piacon már tavaly szeptemberben elindult a Realme 20-as Narzo szériája, Európába…