Kezdőlap Mobil Sony hivatalos válaszban tudatta a Z5 Premium renderelési módszereit

Sony hivatalos válaszban tudatta a Z5 Premium renderelési módszereit

4 perce olvasva
Sony hivatalos válaszban tudatta a Z5 Premium renderelési módszereit bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
6


A Sony az IFA kiállításon mutatta be a világ első, 4K felbontású kijelzővel szerelt okostelefonját, az Xperia Z5 Premiumot, ami 5,5 hüvelyken 8 millió pixelt jelenít meg, így pedig a képpontsűrűség eléri a 800+ ppi-s értéket. Mondani sem kell, hogy ezzel messze a csúcsra tört a japán gyártó, a második helyen a Samsung Galaxy S6 tanyázik 577 ppi-vel. Érdekes volt viszont, hogy a Berlinben kiállított telefonokról készített képernyőképek nem 4K, hanem 1080p felbontásúak voltak, fel is röppent a pletyka, hogy lehet még a Sonynál nem készültek a panellel, csak beharangozták az egészet. Az igazságra viszont gyorsan fény derült, valóban szuperéles képernyőt kapott a Z5 család feje, ám a vállalat némi kompromisszumra kényszerült annak érdekében, hogy a két napos üzemidőt tartani tudják.

 

Annál is inkább így van ez, mert a Snapdragon 810 chipsettel túlmelegedési problémák merültek már fel korábban is, és hiába jött már ki belőle a második verzió, még senki sem erősítette meg, hogy a Qualcommnak sikerült orvosolnia a dolgot. Márpedig egy 4K kijelző rendesen izzasztja az Adreno 430-at, aligha erre találták ki anno a lapkát. A Sony mindenesetre nem ült ölbe tett kézzel, és hivatalos közleményben tudatta az igazságot a Z5 Premium renderelési képességeiről:

“Az Xperia Z5 Premium 4K kijelzővel rendelkezik, 2160 x 3840 pixelt jelenít meg, ami az SID Standardnek köszönhetően lehetőséget biztosít a videók és képek valós idejű, 4K felbontásban való megjelenítésére. Minden más tartalom 1080p-ben vagy ennél alacsonyabb felbontásban renderelődik, hogy a megfelelő rendszersebességet és üzemidőt biztosítani tudja a készülék. A 4K funkció akkor lép életbe, amikor a leginkább szükség van rá.”

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…