Kezdőlap Mobil Jelentősen csökkent tavaly a HTC árbevétele

Jelentősen csökkent tavaly a HTC árbevétele

3 perce olvasva
Jelentősen csökkent tavaly a HTC árbevétele bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
3


A HTC One az utóbbi évek egyik legemblematikusabb sorozatává vált a mobilpiacon, ám egyfelől idén sokan gondolták úgy, hogy kevés változás történt a One M8-hoz képest (és a Snapdragon 810-es One M9 nem feltétlenül a jó irányba terelte a dolgokat), másfelől pedig követni is nehéz volt, ahogy egyre záporoztak az újabb One készülékek (E9+, M9+, A9, X9, M9+ Supreme Camera, E9s), és egy világosan elkülöníthető termékpaletta nélkül a HTC tavalyi pénzügyi mutatói komolyan romlottak.

 

Éves szinten a HTC 3,65 milliárd dolláros konszolidált árbevételre tett szert (kb. egybillió forint), ami 35,24%-os visszaesést jelent a 2014-es, 5,64 milliárdos számadathoz képest. Ugyan a november nem volt rossz hónap az előzőekhez mérten, talán a One A9 eladásainak köszönhetően (a magas profitok garantáltak, ha Snapdragon 615-ös készüléket árulnak 240 ezer forintért), ám 2014-hez képest akkor is 39,25%-kal csökkent az árbevétel, december havában pedig 57,8%-kal, azaz az ünnepi szezon sem fordította meg a negatív tendenciákat.

 

A One sorozat formavilágával tért vissza a HTC One M9
A One M9 még mindig szép, a felszín alatt azonban előjöttek a problémák [+]

 

Az esetlegesen érkező „One A10” mellett a rendkívül pozitív visszajelzéseket kapó HTC virtuális valóság rendszer húzhatja ki a tajvaniakat a csávából, bár még mindig nem jelent meg a Vive, aminek friss verziója, a Vive Pre technológiai előrelépésekkel kecsegtet. Sok múlhat a VR szemüveg sikerén, azonban ez csak részben van a HTC és a Valve kezében – egyelőre kérdéses ugyanis, hogy a vásárlóközönség mennyire fog ráharapni az ilyen kiegészítőkre, pontosabban mennyire lesz hajlandó kinyitni a pénztárcáját.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…