Kezdőlap Mobil Próbálja ki, ezzel az appal otthon is végigjátszhatja a holdra szállást

Próbálja ki, ezzel az appal otthon is végigjátszhatja a holdra szállást

3 perce olvasva
Próbálja ki, ezzel az appal otthon is végigjátszhatja a holdra szállást bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
39


A Time magazin is kiveszi a részét a holdra szállás 50. évfordulójának megünnepléséből. Igazi különlegességgel készültek.

 

 

Míg a NASA látványos panorámaképeket tett közzé a holdra szállás szombati 50. évfordulója alkalmából, a neves Time magazin egy különleges alkalmazást hozott össze. A program azért érdekes, mert segítségével otthon, karnyújtásnyira is átélhető az égitest meghódítása.

Mindez azért lehetséges, mert az app nem videókat játszik le, a kiterjesztett valóság segítségével például egy asztalra is képes rávetíteni, hogyan landolt az Armstrongékat szállító egység az égitesten 1969. július 20-án. A program emellett betekintést enged a parancsnoki modul belsejébe, ráadásul olyan szemszögből, mintha mi is az űrhajón utaznánk.

 

 
 

 

A felvételek, illetve az egész élmény rendkívül impozáns, ami annak fényében nem meglepő, hogy a munka mögött az Industrial Light and Magic stúdió áll. Ez az Amerikai Egyesült Államokban működő, és számítógépes grafikával foglalkozó cég, amelyet a Star Wars-filmekkel óriási sikert elért George Lucas alapított, majd később tovább adott a The Walt Disney Companynek.

Az iOS-re és Androidra egyaránt elérhető, egyébként ingyenes program a Hold felszínét is megmutatja az alkalmazáson keresztül. Természetesen ez is számítógépes trükk, de az eredmény itt is elég látványos.

 

 

 

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…