Kezdőlap Egyéb A legjobb időjárás appok iPhone-ra és Androidra 2020-ra

A legjobb időjárás appok iPhone-ra és Androidra 2020-ra

7 perce olvasva
A legjobb időjárás appok iPhone-ra és Androidra 2020-ra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
16


Minden nyáron visszatérő témánk az időjárás előrejelző appok aktuális felhozatala. Bár vannak bőven fix szereplői ennek a területnek, meglepően gyorsan változnak a programok funkciói, s folyamatosan tűnnek fel az új trónkövetelők, így mindig van mit ajánlani. Márpedig most itt a nyár, s bár idén valószínűleg némileg eltér majd a megszokottól a nyaralás itthon és (esetleg) külföldön egyaránt, de egyvalami biztos: az időjárás befolyásoló tényező, bárhol nyaraljunk is. Jöjjenek hát a legjobb időjárás appok iPhone-ra és Androidra.

A legjobb időjárás appok iPhone-ra és Androidra 2020-ra

Mivel akad a kínálatban pár olyan darab is, amelyekről korábban már írtunk részletes tesztet, így ezeknél csak a változásokat emeljük ki, s belinkeljük a teljes tesztet.

Windy (iOS, Android)

Kezdjük is rögtön az egyik kedvencünkkel, amely nem más, mint a Windy (iOS, Android). Neve alapján azt gondolná az ember, hogy csak a széllel kapcsolatos adatokat tudhatjuk meg belőle, de ez nem így van. Rengeteg vérprofi időjárási térkép vár ránk benne, kezdve a radarképtől, a széltérképen át, egészen a légszennyezettséget mutatóig. Konkurenseihez képest kicsit kusza a felülete, így nem biztos, hogy mindenkinek tetszik majd, de aki hajlandó egy kis időt rászánni, hogy megszokja a térképes megközelítést, annak ez az alkalmazás napi szinten hasznos eszközzé válhat.

A Windy eredetileg ingyenes volt, támogatási felajánlásokkal, de nemrég váltottak. Jelenleg a legtöbb funkció ingyenes, de aki óránkénti bontásban kapott előrejelzésre, több helyről érkező szolgáltatásra, és teljesen privát időjárás appra vágyik, annak elő kell fizetnie havi, vagy éves csomagra. Mindenesetre a legtöbb felhasználónak az ingyenes változat is bőven megteszi majd. Érdemes kipróbálni! Írtunk róla korábban részletesen is, az a teszt ide kattintva olvasható.

Wetter.com (iOS, Android)

Akit kevésbé hoznak lázba a látványos térképek, inkább egy áttekinthető felületen szeretné leolvasni az adatokat, és amennyire lehet, pontos előrejelzést szeretne, annak jó választás a Wetter.com alkalmazása is. Van ingyenes, reklámokkal támogatott változata, de ha utáljuk a reklámcsíkokat, 1790 forintért eltüntethetők egy évre.

A Wetter.com (iOS, Android) app térképe idehaza hasznavehetetlen, de ha Németország irányába indulunk, akkor már hasznát vehetjük. A szöveges és ikonos előrejelzés viszont – amennyire lehet – pontos és abszolút áttekinthető. A diagramos megjelenítéssel akár órára lebontva, akár több napra előre tekintve is rögtön átlátjuk, hogy mikor, mennyi az esély az esőre, széllökésekre, erős szélre stb. Remek kis alkalmazás!

Forecast Bar (iOS, macOS)

Szintén az áttekinthetősége miatt lehet megkedvelni a Forecast Bar nevű appot, amely sajnos csak iOS-re és macOS-re érhető el. Ha viszont valaki teljesen Apple platformon utazik, annak kifejezetten jó választás. Magyar nyelvű előrejelzéseket kapunk. Remek, gyors áttekinthetőséget nyújtó grafikonokkal. De ha valaki inkább az ikonos elrendezésre esküszik, átválthat arra is. Ízlés kérdése.

A program ingyen tölthető le iPhone-ra, de a teljes funkcionalitáshoz sajnos elő kell fizetni. Ez azonban 799 forintból megvan egy évre. A maces változat hasonló módon használható, arról itt írtunk részletesen.

Időjárás & Radar (iOS, Android)

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, …