Kezdőlap Egyéb Háttér eltávolítása fotókról egy mozdulattal, AI segítséggel

Háttér eltávolítása fotókról egy mozdulattal, AI segítséggel

6 perce olvasva
Háttér eltávolítása fotókról egy mozdulattal, AI segítséggel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
9


A héten mutattunk már egy olyan ingyenes kamera appot, amelynek segítségével az elkészült fotók azonnal effektezhetők, s a végeredmény olyan, mintha egy profi Photoshop szakértő alakította volna át a felvételt. Kifejezetten praktikus megoldás azoknak, akik nincsenek annyira otthon a képszerkesztésben, de szeretnék kicsit izgalmasabbá tenni mobilos fotóikat, mielőtt megosztják azokat a közösségi oldalakon. Ma azoknak mutatunk hasonló megoldást, akik a hátteret szeretnék eltüntetni fotóik tárgya mögül, de ehhez nem rendelkeznek megfelelő képszerkesztő szoftverrel, vagy éppen a szükséges képszerkesztési tapasztalattal. Az alábbi weboldalon pár mozdulat csupán a háttér eltávolítása fotókról, ábrákról. A mesterséges intelligencia (AI) elvégzi helyettünk a munkát.

BgEraser: háttér eltávolítása fotókról egy mozdulattal, AI segítséggel

Nem a mai az első eset, hogy online eszközzel szolgálunk a fotók hátterének eltüntetéséhez. Anno mutattunk már hasonlót, amellyel leginkább portréfotók hátterét lehet likvidálni egy mozdulattal. Mai tesztalanyunk azonban nem ilyen válogatós, megbirkózik szinte bármivel.

A BgEraser jelenleg teljesen ingyen használható. Telepíteni semmit sem kell, egyszerűen megnyitjuk az oldalt a böngészőben, majd feltöltjük az átalakítandó fotót és a megjelenő listában a kép melletti Start gombra kattintva elindítjuk az átalakítást. Nem éppen ördöngösség!

 

A szolgáltatásba jelenleg maximum 700×700 pixeles JPG vagy PNG képeket tölthetünk fel regisztráció nélkül, de ha regisztrálunk, akkor ez a limit 2000×2000 pixelre növekszik. Ingyen havonta 5 képet alakíthatunk át ebben a méretben. Ha előfizetünk (9.99 USD / hó), akkor havonta 199 képet dolgoztathatunk fel a rendszerrel, de a 2000×2000 pixeles méretlimit ez esetben is megmarad.

 

Mindenesetre arra, hogy a webre szánt képeinkről legyaluljuk a hátteret, akár az ingyenes változat is megteszi. A mesterséges intelligencia meglepően jól teszi a dolgát, teszteltük autóval, pohárral, madárral, portréval, s minden esetben szinte teljesen hibátlan lett a végeredmény. Ettől függetlenül nem csodaszer, így egészen biztosan vannak olyan kompozíciók, amelyeknél a felismerés rosszul sikerül, s ennek megfelelően a háttér sem megfelelően kerül eltávolításra. De sok esetben ilyenkor is elég a minimális utómunka valamilyen képszerkesztőben. Mindenesetre egy próbát biztosan megér az ingyenes változat, ha gyorsan és kényelmesen akarjuk körbevágni egy-egy fotónk tárgyát.

 

Bár a BgEraser alapvetően online működik, a kényelmesebb használathoz letölthetünk belőle Windowsra és macOS-re kliens alkalmazást is. Így nem kell megnyitnunk a weboldalt, csak elindítjuk a programot, az pedig teszi a dolgát (a használat feltételei megegyeznek a böngészőben futó verziónál szabottakkal).

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, …