Kezdőlap Mobil Huawei P40 Pro+ – zoom zoom

Huawei P40 Pro+ – zoom zoom

8 perce olvasva
Huawei P40 Pro+ – zoom zoom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
11


Ismerős küllem, ismeretlen előnyökkel

Egy tökéletes világban sokan választanák a P40 Prót a legjobb mai okostelefonnak kitűnő HDR10 OLED kijelzőjével és kamerakapszulájába rejtett, remek 3D arcazonosításával, amely a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasót szinte mindig kiváltja. Ott van aztán a 4200 mAh-s telephez tartozó, hosszú üzemidő és a vezetékes-vezetékmentes gyorstöltés, a ronggyá optimalizált EMUI 10.1 felület 7 nm-es Kirin 990 5G chipsettel, és persze egy rakás kitűnő kamera, 2020 legjobb főszenzorjával, legrészletesebb széles látószögű moduljával és a legtutibb periszkópos zoomkamerájával, amihez ToF modul csatlakozik.

Mivel a P40 Pro+ mindehhez hozzátesz, értelemszerűen tesztalanyunk a sencseniek abszolút topkészüléke jelen pillanatban, 5x-ös zoomkamera helyett egy 3x-os sima és egy 10x-es periszkópos modult bevetve, a 8 GB RAM mellé 512 GB-os tárolót pakolva és a vezetékmentes gyorstöltést 40 wattra növelve. Ám főszereplőnk Achilles-ínja épp ugyanaz, mint tavaszi társé: Google szoftvercsomag, minden Play áruházas vásárlás és GMS-re írt alkalmazás nélkül mindennapos használata pont annyira körülményes, 1400 eurós, azaz mintegy félmillió forintos nemzetközi árával pedig nem sok darab elpasszolására számítunk a nyugati piacokon. A hazai forgalmazás részletei később derülnek majd ki.

A P40 Pro+ tavaszi fivére, a P40 Pro mellett
A P40 Pro+ tavaszi fivére, a P40 Pro mellett [+]

Mivel a P40 Próval közös hardvert és az Android 10-en alapuló rendszert márciusban kiveséztük, ajánljuk részletes tesztünket és rengeteg HMS-es blogjegyzésünket, eme iromány gerincét a Pro+ extrái teszik ki. Szerencsére ezek nem járnak extra méretekkel, szemben egy Galaxy S20 Ultrával, sőt: 158,2 x 72,6 x 9 milliméteren pont annyira kezes, mint a P30 Pro volt tavaly, én pedig némi nyújtózkodással rendben elnavigálok a 6,58”-es panelen. Körülötte ugyanis tényleg nem maradt káva, igaz: egy-egy vétlen érintés a lekanyarodó széleken előfordul.

A 6,1”-es P40 nyilván kezesebb darab, ám nem bánom az extra képátlót és a hozzá passzoló tűéles, 1200 x 2640 pixeles panelt kitűnő napfény alatti fényerővel, végletekig kalibrálható színekkel, tökéletes betekintési szögekkel és makulátlan teljes képernyős gesztusvezérléssel. Mindez 90 Hz képfrissítésen tökéletesen gördülékeny működést jelent játék és böngészés közben egyaránt, még akkor is, ha akad 144 Hz-es rivális, komolyabb fogyasztással. Hüvelykujjra esik jobbra a bekapcsoló és hangerőszabályzó, a telefon pedig kellően ívelt, hogy kényelmes legyen fogni, a 226 grammos tömeg pedig zsebbe csúsztatva lepi meg az embert, mert megragadva nem tűnik közel negyedkilósnak.

Mivel a képernyőhangszóró, a fénymérő és a közelségérzékelő (elöl), a mono hangszóró, az USB-C port és a dupla nanoSIM / nano memory foglalat (alul), valamint az infra ugyanott van, mint a P40 Prón (felül), hátul bukik csak le a pluszos model extra mivolta, négy helyett öt optikát kínálva. Lehet, hogy nem ez a legszebb telefon a piacon, és a kamerapúp is jelentős, a visszafogottan csillogó, szinte matt kerámiaburkolat ugyanakkor lényegre törő funkcionalitással reflektál a mobil profi mivoltára: a Pro+ céleszköz, nem státusszimbólum.

A tökéletes összeszerelésből, a szívós fém/üveg/kerámia házból, valamint az IP68-as por és víz elleni védelemből a Huawei pedig most sem enged, úgyhogy a küllem felnő a luxusárhoz, viszont a jack kimenet hiánya továbbra sem jó pont. Egy tok meg igazán bekerülhetett volna a hófehér pakkba, amely csak a leírásokat, a SIM tűt, a 40 wattos vezetékes töltőt, az USB-A – USB-C kábelt és a mikrofonos fülest rejti. A külön megvásárolható Qi gyorstöltő doboza 65 wattos adaptert, két végén USB-C típusú kábelt és leírásokat vonultat fel, a fekete állvány pedig két ponton képes energiát átvinni, és beépített ventilátor vezeti el a közben termelt hőt. A tartozék hazai bevezetéséről még nem döntöttek.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…