Kezdőlap Egyéb Kényelmes böngészés játék közben, PC-n és Macen egyaránt

Kényelmes böngészés játék közben, PC-n és Macen egyaránt

5 perce olvasva
Kényelmes böngészés játék közben, PC-n és Macen egyaránt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
8


Még tavaly nyáron adtunk hírt az Opera GX böngésző megjelenéséről. Ezt a böngészőt alapjaitól kezdve úgy fejlesztik, hogy a játékosok számára megoldható legyen vele a kényelmes böngészés játék közben. Most egy gyors tippel megmutatjuk, miként tallózhatjuk úgy az internetes oldalak játék közben, hogy az ne okozzon érezhető fennakadást a játékmenetben, de azért a böngészés is élvezetes tempóban haladjon.

Opera GX tipp: kényelmes böngészés játék közben

Sajnos az Opera GX a tavalyi bejelentés óta még nem érte el végleges verzióját, így továbbra is bétaként lehet letölteni. De ez túl sokat nem von le az érdemeiből, az aktuális verzió megbízhatóan teszi a dolgát.

 

Nem állítjuk, hogy hétköznapi használatra ez a legjobb böngésző, viszont nagyon jól jöhet akkor, amikor játszani akarunk a számítógépen, de közben szükségünk lenne weboldalak megnyitására, vagy akár az online keresők használatára. Ilyenkor vesszük nagy hasznát az Opera GX böngészőben található GX Control gombnak. Erre kattintva ugyanis szabályozhatjuk a böngésző erőforrás-igényét:

  • Network Limiter: ha ezt a funkciót bekapcsoljuk, beállíthatjuk a maximális sávszélességet, amit a böngésző a weboldalak letöltésekor, vagy fájlok le- illetve feltöltésekor használhat. Így biztosak lehetünk benne, hogy egy online játék közben sem fog belassulni a virtuális világ semmilyen módon.
  • RAM limiter: ez szintén hasznos funkció, hiszen itt azt állíthatjuk be, mennyi memóriát tehet magáévá a böngésző. Ha a Hard Limit opciót is bekapcsoljuk, akkor semmilyen módon nem lépi ezt túl, vagyis csak annyiból gazdálkodik, amennyit engedünk neki. Értelemszerűen ha nagyon szűkre szabjuk a memóriamennyiséget amivel a böngésző gazdálkodhat, az a böngészés sebességén is látszani fog. Cserébe viszont a játék zökkenőmentesen mehet a böngészéssel párhuzamosan.

 

Az Opera GX egyébként ezen felül is rejt még egy csomó, gamerek számára hasznos funkciót: az integrált Twitch felület mellett a böngésző ablakban leválaszthatunk egy külön részt a Facebook Messengernek, WhatsApp-nak, Telegramnak, vagy akár az Instagramnak is. Így a memória- és sávszélesség takarékos böngészés mellett egy felületen megoldható a csevegés is a többi játékossal.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, …