Kezdőlap Egyéb Látványos szöveges effektek, logók, bannerek készítése pár kattintással

Látványos szöveges effektek, logók, bannerek készítése pár kattintással

5 perce olvasva
Látványos szöveges effektek, logók, bannerek készítése pár kattintással bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
8


Lenyűgöző feliratok készítéséhez mutattunk már korábban online eszközöket és telepíthető programokat egyaránt. Utóbbiak közé tartozott az Art Text is, amelynek nemrég megjelent a legújabb verziója. Természetesen nem hagyhattuk ki a tesztelendő alkalmazások sorából, hiszen a látványos szöveges effektek, logók, gombok, bannerek készítése szinte egyetlen kattintással megoldható vele, vagyis a teljesen kezdők is bátran választhatják. Az egyetlen kitétel, hogy jelenleg sajnos csak macOS alatt használható.

Art Text 4: látványos szöveges effektek, logók, gombok, bannerek készítése pár kattintással

Mint az a bevezetőből is kiderülhetett, az Art Text 4 elsősorban azoknak lesz jó választás, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének látványos végeredményt elérni. A programmal 2D és 3D szövegek, bannerek, logók, ikonok készíthetők. Ehhez az ég világon minden szükséges eszközt megkapunk: rengeteg effektet, stílust, textúrát, előre definiált színátmeneteket, felhasználható ábrákat, betűtípusokat. Mindent egy helyen, egy olyan felület mögé rejtve, amelynek használatát percek alatt elsajátíthatjuk.

 

 

Első körben – nevéhez híven – stilizált feliratok készítésére hivatott a program. Legegyszerűbb esetben a bal oldali stílus-menedzserben rákattintunk a kívánt stílusra, majd a szerkesztőfelületen átírjuk a szöveget. Amennyiben a 3D Text lehetőséget választjuk, a szövegek térbeli elforgatására is van lehetőségünk. A 3D összeállításoknál játszhatunk a kamera beállításaival is, így például szabályozható a mélységélesség, ami pazar hatást eredményez. A többi stílusnál nincs térbeli mozgatás, de ettől még éppoly látványosak lehetnek. Szinte minden stílus képviselteti magát, így a sajtból, fából vagy jégből faragott feliratoktól a fémes hatásig kedvünkre válogathatunk. Ráadásul az alapértelmezett effekteket tovább gyúrhatjuk a jobb oldali szerkesztőfelületen.

 

 

Nem vagyunk persze kötelesek a sablonokból válogatni. Szövegeinket akár nulláról is elkezdhetjük szépíteni. Ráadásul nem csak szöveget, hanem speciális karaktereket, ikonokat, képeket is beemelhetünk a szerkesztőfelületre. Ezeket külön rétegként menedzselhetjük és ízlésünk szerint alakíthatjuk az összeset. Mivel a munkalap mérete is állítható, így optimalizálhatjuk a készülő összeállítást a weboldalakra, print anyagokba, vagy éppen a közösségi felületekre egyaránt.

Újdonságok az Art Text 4-ben

Az új verziót immár a macOS világos-sötét felületéhez is hozzáigazították, ami nem a legfontosabb újdonság, de kétség kívül hasznos.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, …