Kezdőlap Egyéb Legjobb Windows programok a hatékony munkához, ingyen vagy olcsón

Legjobb Windows programok a hatékony munkához, ingyen vagy olcsón

10 perce olvasva
Legjobb Windows programok a hatékony munkához, ingyen vagy olcsón bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
16


Nemrég összeszedtük, melyek a legjobb iOS appok, amelyek abszolút kihagyhatatlannak tűnnek számunkra egy iPhone-on, feltéve, hogy azt nem csak szórakozásra, hanem munkára is használja az ember. Ám dolgozni mégiscsak az asztali gépen vagy a laptopon szoktak a legtöbben, így rögtön adódott is a kérdés: melyek a legjobb Windows programok a hatékony munkához? Nos, mi most csokorba gyűjtöttük a szerintünk legjobbakat.

A legjobb Windows programok a hatékony munkához, ingyen vagy olcsón

Miként a korábbi iPhone-os appok esetében, itt sem az ingyenesség volt most a fő szempont. Elsősorban a használhatóságot vettük figyelembe a programoknál, bár igyekeztünk az ár/érték arányt is szűrőként alkalmazni. Mert hát lássuk be, egy windowsos PC-n a kreatív munkához szinte kihagyhatatlannak tűnik az Adobe CC csomag és a Microsoft Office. Ám korántsem biztos, hogy mindenki szeretne előfizetni ezekre, amikor jóval olcsóbban – vagy akár ingyen – is találni professzionális munkára alkalmas szoftvereket. Mi most ilyeneket gyűjtöttünk össze. Mivel a legtöbbről már írtunk részletes tesztet korábban, így itt most csak rövid összefoglalóval szolgálunk hozzájuk, és linkeljük a teljes teszteket.

Képszerkesztés, DTP

Ha már a bevezetőben szóba került az Adoie CC, kezdjük rögtön a kép- és kiadványszerkesztéssel.

  • Affinity Photo / Designer / Publisher: A Photoshop, az Illustrator és az InDesign kiváltására kiváló megoldást jelenthetnek az Affinity alkalmazásai. Ezekben professzionális eszköztárat kapunk a fotók retusálásához (Affinity Photo), a vektoros ábrák rajzolásához (Affinity Designer) és a tördeléshez (Affinity Publisher) egyaránt. Abszolút képesek kiváltani a CC alkalmazásokat, s bár nem ingyenesek, de egyszeri befektetést jelentenek, nem kell rájuk előfizetni.
  • Luminar 4: Ha valaki az Adobe Lightroom helyett keres megfelelő alkalmazást, annak feltétlenül meg kell ismerkednie a Luminar 4 alkalmazással. Szerintünk jelenleg minden tekintetben veri a konkurenseit. Nagyon kényelmesen és gyorsan alakíthatjuk át – és menedzselhetjük – vele a fotóinkat.

Zene- és hangszerkesztés

Szintén népszerű témakör a hang- és zeneszerkesztés, s ezen a területen is akadnak hatékony megoldások Windowsra.

  • Ocenaudio vagy Audacity: Azért vesszük egybe a kettőt, mert tudásban nagyrészt ugyanazt nyújtják. Mindkettő remek hangszerkesztő, nem csak elkészíthetjük velük a felvételeket, de vághatjuk, effektezhetjük, zaj-szűrhetjük is azokat. Az Ocenaudióról itt, az Audacity-ről pedig itt írtunk.
  • Magix Music Maker: Míg macen alapból kapunk a géphez egy Garageband nevű zeneszerkesztőt, addig Windowson ez egyelőre kimaradt a kínálatból. Van viszont megfelelője a redmondi rendszerre is. Ez a Magix Music Maker, amely régi motoros már a szakmában, s mostanra abszolút professzionális megoldássá nőtte ki magát. Kezdők és profik egyaránt megtalálhatják benne a számításukat.

Iroda

Irodai alkalmazások esetén nehéz lekörözni azt, amit a Microsoft ma az egykor Office 365 néven futó, de nemrég átkeresztelt Microsoft 365 csomaggal nyújt.

Otthonra és az irodába egyaránt szinte megkerülhetetlen programcsomag, de ha kell, azért lehet helyettesíteni, kiegészíteni.

  • LibreOffice: A nyílt forráskódú LibreOffice talán a legismertebb irodai szoftvercsomag, amely Microsoft Office kompatibilis. Nem igazán a gyorsaságáért szeretjük, de abszolút használható, sőt, tudását és eszközeit illetően méltó vetélytársa a Microsoft Office-nak.
  • FreeOffice: Szégyenkezni valója a FreeOffice-nak sincs, hiszen teljesen ingyen kapunk benne professzionális irodai alkalmazásokat otthonra, szintén Microsoft Office kompatibilis módon (mind a felületet, mind a formátumokat illetően). Itt írtunk róla bővebben. Van egyébként egy nagyobb tudású, cégeknek szánt fizetős változata is, a Softmaker Office, amelynek korábbi verzióját itt teszteltük.
  • iA Writer vagy Typora (beta): Ha nincs szükségünk egy teljes irodai csomagra, kellene viszont egy zavarmentes írást lehetővé tévő szövegszerkesztő, akkor az iA Writer vagy az egyelőre még béta verziós Typora egyaránt jó választás lehet. Mindkettő markdown szövegszerkesztő, zavarmentesen és kényelmesen írhatunk bennük, a végeredményt pedig stílusosan formázva exportálhatjuk többféle formátumba.
  • Slim PDF Reader 2 vagy Ashampoo PDF Pro 2: Ha gyors és letisztult PDF olvasót keresünk, a Slim PDF Reader 2 tökéletes választás lesz, teljesen ingyen. Ha nem csak olvasni, de átszerkeszteni is szeretnénk POF dokumentumokat, akkor viszont érdemesebb lehet megismerkedni az Ashampoo PDF Pro 2 alkalmazással, amellyel teljesen átalakíthatók a PDF fájlok (van OCR funkció és magyar nyelvű felület is).
  • OneNote, Evernote, Standard Notes: Aki jegyzetelni szeretne, annak bőven akad választék. Ha különféle formázott szövegek mellett fotókat, hangfelvételeket, rajzokat, csatolt dokumentumokat stb. is eltárolnánk jegyzeteinkkel, akkor az Microsoft ingyenes OneNote-jával, vagy a részben ingyen is használható Evernote-tal érdemes kezdeni. Ha viszont kifejezetten az a cél, hogy titkosítva tároljuk privát jegyzeteinket, akkor a Standard Notes lesz a megfelelő választás.
  • Microsoft To-Do: Tennivalóink rendszerezésére és feledékenységünk ellensúlyozására kiváló választás lehet a Microsoft To-Do, amelyet teljesen ingyen használhatunk.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, …