Kezdőlap Egyéb Mappák színezése Windows 10 alatt

Mappák színezése Windows 10 alatt

6 perce olvasva
Mappák színezése Windows 10 alatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
3


A Windows 10 egyen-mappái kissé megnehezíthetik a kívánt fájlok előszedését a rendszerből, ha sok sárga dosszié sorakozik az orrunk előtt. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha legalább azokat a mappákat megkülönböztethetnénk a többitől, amelyekben a számunkra legfontosabb dokumentumok, képek és egyéb fájlok lapulnak. Nos, a mappák színezése Windows 10 alatt gond nélkül megoldható, csak egy aprócska segédprogramba van szükségünk, amely “beépíti” ezt a funkciót a rendszerbe.

Folder Painter: mappák színezése Windows 10 alatt

E feladat megoldását a Folder Painter névre keresztelt, ingyenes alkalmazás jelentheti, amely gyakorlatilag két kattintással lehetővé teszi, hogy bármely mappát átszínezzük a Windows Intézőjében. Módszere egyszerű és célratörő: gyakorlatilag lecseréli a kiválasztott mappa ikonját egy általunk választottra. Ennek köszönhetően aztán több stílusból is csemegézhetünk. Az alapértelmezett ikonstílus persze azonos a Windows 10 saját megjelenésével, csak annyi lesz a különbség, hogy a sárga dossziék a csere után a nekünk tetsző színekben pompáznak majd.

 

A program elindítása után (van belőle amúgy 32 és 64 bites változat is, mindkettő telepítés nélkül elindítható) máris kiválaszthatjuk, hogy mely ikonstílus kerüljön be a rendszer helyi menüjébe. Ha kiválasztottuk a nekünk szimpatikus gyűjteményt, nevet adhatunk a leendő menüpontnak, majd az Telepítés gombra kattintva hozzáadhatjuk azt a rendszer helyi menüjéhez. Ettől kezdve, ha a Windows Intézőben egy mappára kattintunk a jobb egérgombbal, a megjelenő helyi menüben ott vár majd minket az új menüpont, amelyből kiválaszthatjuk, milyen színűre “festenénk” a kérdéses mappát.

 

 

Ha mégsem jönne be a kiválasztott stílus, vagy eltekintenénk a későbbiekben a mappák ily módon történő átformázásától, a programban lehetőségünk van eltávolítani is a beépített menüpontokat. Sőt, tulajdonképpen a Folder Painter arra is lehetőséget ad, hogy saját ikongyűjteményeket építsünk be a rendszerbe ezzel a módszerrel. Így bármikor átvariálhatjuk a fontos mappákat, akár témakörök, tartalom vagy tetszőlegesen kitalált egyéb témakörök szerint. Attól függően, milyen ikonokat kezdünk el használni erre a célra. A program eleve három csomagot tartalmaz, így nyugodtan lehet kísérletezni, kinek, melyik irányvonal jön be leginkább.

A Folder Painter nem éppen egy túlbonyolított alkalmazás, valószínűleg mindenki elboldogul a használatával. Ezt segíti a magyar nyelvű felület is. Amire viszont érdemes odafigyelni: a készítő weboldala meglehetősen kuszára sikerült, szóval érdemes jól megnézni, melyik Download gombra kattintunk, mert sok félrevezető banner is megjelenik az oldalon, szintén Download feliratokkal. A cikk készültekor az oldalon a program leírása alatti szürke Download gomb volt a nyerő. A többire nem érdemes kattintani, s pláne nem telepíteni az onnan letöltött alkalmazásokat.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, …