Kezdőlap Mobil Samsung Galaxy A21s – formásabb a valóságnál

Samsung Galaxy A21s – formásabb a valóságnál

8 perce olvasva
Samsung Galaxy A21s – formásabb a valóságnál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
10


Bevezető, külső, kijelző

Hátlappal felfelé hever egy mobil az asztalon. Méretes készülék, szép nagy, üvegszerű felülettel, csinos tükröződéssel, és még egy igen masszívnak kinéző kameranégyes is egyértelműen magára vonzza a tekintetet. Az elején, messziről csak a négy, tényleg szűk káva és a diszkrét kameralyukas kialakítás látszódik. Ki gondolná első blikkre, hogy egy Galaxy A21s-ről beszélünk, ami szinte a belépő a Galaxy-mobilok világába, hacsak a fájdalmasan lebutított A10-sorozatot nem számítjuk? Persze a kívülről látható fejlődés nem múlt nyomtalanul: a 20-as széria 50-60 ezer forintos megszokott ára helyett ez itt egy 78 ezer forintos készülék, ami olcsónak már korántsem nevezhető. Mai tesztünk fő kérdése, hogy vajon sikerült-e a belsőnek is a külső után menni, vagy a többletpénzért csak jobb megjelenést kapunk?

Mindenekelőtt azonban elemezgessük még kicsit ezt a külsőt. Méretes mobilról beszélünk, 163,3 x 75,3 x 8,9 milliméteres dimenziói a Redmi 9-éhez állnak nagyon közel, de nem ez az egyetlen hasonlóság: a Galaxy A21s is műanyag keretet és hátlapot kapott, és ugyanúgy közel 200 grammot nyom, hiszen ebbe is 5000 mAh nagyságrendű akkumulátor jutott. A fent leírtaknak megfelelően tényleg jól néz ki a mobil, és ha a kissé spórolós anyaghasználatot nem számítjuk, akkor tényleg nehéz belekötni a külsőségekbe, merev a készülékház, feszesek rajta a jobb oldali gombok, alul pedig szépen megvannak és finom, határozott kattanással működnek a csatlakozók a 3,5 milliméteres jack és az USB Type-C formájában. A dobozban egyébként nem fogunk semmi különleges tartozékot megtalálni, Type-C kábel persze van, továbbá egy 15W-os adapter és egy jack csatlakozós headset is jut a dobozba némi dokumentáció és egy SIM-tű mellett.

A 6,5 hüvelykes PLS TFT kijelző azért csalódást keltő valamelyest, mert a látványos kijelző/előlap aránytól tényleg többet várna az ember. A normál Galaxy A21 – ami nálunk egyelőre biztosan nem lesz elérhető – a kamerájából áldoz azért, hogy hasonló árszinten, azonos felbontás mellett AMOLED-et nyújthasson, örültünk volna, ha a két készülékből csinálnak egyet a jó tulajdonságok egyesítésével. 720 x 1600 megjelenített pixelről beszélünk 20:9-es képaránnyal, közepes kontraszttal és nem túl magas fényerővel. Betekintési szögek terén nagyjából közepes az értékelés, ha általánosságban nézzük, a korábbi PLS panelekhez képest azonban mintha látszana némi fejlődés. Kár, hogy a fényerő sajnos messze alulmúlja a gyártótól megszokottakat és az általános elvárásokat egyaránt, közvetlen napfényben komoly csorbát szenved a láthatóság.

Kijelzőbeállítások között megtaláljuk az adaptív (automatikus) fényerőt, a sötét módot és a teljes képernyős, gesztusvezérlésre építő megjelenítést, viszont a színhőmérsékleten semmit nem variálhatunk. A 13 megapixeles kamerát rejtő lyuk a bal oldalon kapott helyet, a dél-koreai gyártó igen szabadon variálja ezt, láttunk már tőlük jobb oldalit és középsőt is.

Alul látható a mono multimédiás hangszóró, amiből kissé dobozos minőségű, de annál erőteljesebb hang távozik, sokkal jobb hír, hogy a bal oldalról kihúzható, hármas kártyatálcán két darab nanoSIM elhelyezése mellett is elfér a tárhelybővítéshez szánt microSD. Ujjlenyomat-olvasó van, méghozzá különálló szenzorral a hátlapon.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

A Narzo 20 átcsomagolt változata lett a Realme 7i

Az indiai piacon már tavaly szeptemberben elindult a Realme 20-as Narzo szériája, Európába…