Kezdőlap Mobil Se fülest, se töltőt nem csomagol az Apple az iPhone 12 mellé

Se fülest, se töltőt nem csomagol az Apple az iPhone 12 mellé

4 perce olvasva
Se fülest, se töltőt nem csomagol az Apple az iPhone 12 mellé bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
3


Az Európai Parlament döntése alapján a Bizottság az idei harmadik negyedévben jogalkotási kezdeményezéssel köteles elősegíteni a szabványosított töltőcsatlakozók és technológiák jogszabály szintű előírásának lérejöttét. Röviden minden létező elektronikai eszköz egyféle töltőcsatlakozóval és/vagy vezeték nélküli technológiával kerülhet forgalomba. Az Apple és az iparági szereplők alapvetően szkeptikusan állnak hozzá a felvetéshez (innováció, költségek, keletkező e-hulladék kezelése etc.), egyébként okkal, a fogyasztókat pedig nem feltétlenül nyugtatja meg az a roppant enyhe ajánlás, hogy kerülni kell a fogyasztót terhelő költségnövekedést.

(forrás: EverythingApplePro) [+]

Elemzők szerint az Apple úgy szándékozik áthidalni a vélhetően hamarosan kiépülő, új jogi környezet jelentette akadályokat (valószínűleg mindenkinek evidens, hogy nem a Lightning lesz a legkisebb közös többszörös), hogy konkrétan nem ad semmit a készülékekhez. Persze ez majd az iPhone 12 széria bemutatóján fog kétséget kizáróan eldőlni, de több szempontból is ésszerű lépés lenne a gyártó részéről.

Az 5G technológia integrálása jelentősen megnöveli a gyártási költségeket, amit a tartozékok (fülhallgató, töltőfej) mellőzésével valamelyest mérsékelni lehet, másrészt nem keletkezik egy újabb kupac potenciális e-hulladék a felhasználó fiókjában, ami így jól hangzik, de sokkal valószínűbb, hogy a külön értékesített gyorstöltő komoly bevételi forrás a gyártó számára. Főleg, ha az 5 és 18 wattos adapterek gyártását az új, 20 wattos, Type-C hálózati egységek váltják fel. A telefon mellett a dobozban így maximum egy Lightning – Type-C káblet (a Barcleys szerint), vagy csak egy átalakítót találunk majd (Kuo szerint).

forrrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…