Kezdőlap Egyéb Szöveg diktálása online a Chrome-ban, telepítés nélkül

Szöveg diktálása online a Chrome-ban, telepítés nélkül

5 perce olvasva
Szöveg diktálása online a Chrome-ban, telepítés nélkül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
53


Írni olykor fárasztó dolog, ámde nem feltétlenül kell mindenkinek megszakadni a billentyűk ütlegelésében. Manapság már szinte minden modern rendszer (Windows 10, macOS, Android, iOS) fel van vértezve diktálási lehetőséggel. Ha ezt a funkciót bekapcsoljuk az adott rendszerekben, akkor ékes magyarsággal is diktálhatunk nekik, a legújabb változatok ugyanis már teljesen használható minőségben ismerik fel a beszédet és alakítják át gépelt szöveggé. Gond inkább akkor van, ha nincs jogosultságunk bekapcsolni ezeket a funkciókat az adott számítógépen (például a rendszergazda nem adott erre engedélyt), vagy olyan verziót használunk, amelyből még hiányzik ez a funkció. Ám egy szöveg diktálása online is könnyedén megoldható, csak annyi a feltétele, hogy Chrome böngészőnk legyen!

 

Szöveg diktálása online, ingyen és egyszerűen

A SpeechTexter oldal segítségével mindenféle extra alkalmazások és rendszerösszetevők telepítése nélkül diktálhatunk a számítógép, s az átalakított, gépelt szöveget nyomban meg is szerkeszthetjük, hogy aztán vágólapra másolva felhasználhassuk bármilyen programban. Az egyetlen feltétel, hogy valamelyik utóbb kiadott Chrome verziót kell használnunk internetezéshez, ugyanis egyelőre az oldal csak abban működik megfelelően (az már mindegy, hogy Windowson vagy macOS alatt tesszük-e mindezt).

 

A működése viszont pofon egyszerű: elnavigálunk az oldalra, a jobb felső részen kiválasztjuk az alapértelmezett English helyett a Magyar Hungary opciót, majd a Start feliratú gombra kattintás után kezdhetjük is a diktálást. A pont, vesző, kérdőjel szavakat a program az adott írásjelekkel helyettesíti be a szövegben. Ha kellően jól artikulálunk, akkor egyébként meglepően keveset téved. Ha mégis hibázna, utólag bármit módosíthatunk (sőt, formázhatjuk is a felismert szöveget). Ha valaki lassan gépel, még így is sok időt megspórolhat egy hosszabb szöveg esetében. A kész szöveget a vágólapra másoláson felül le is tölthetjük TXT szövegfájlban, illetve azonnali nyomtatási lehetőség is van.

 

Mindent egybevetve a SpeechTexter egy kifejezetten jól használható beszédfelismerő szoftver, mellyel pillanatok alatt “papírra” vethetjük gondolatainkat, billentyűzet használat nélkül (vagy legalábbis erősen minimalizálva azt).

 

További érdekes Chrome kiegészítőket is talál oldalunkon, ha erre a linkre kattintva megnyitja a Chrome kiegészítőkről és Chrome trükkökről szóló Techwok cikkek listáját.

Content retrieved from: https://techwok.hu/2017/10/10/szoveg-diktalasa-online-chrome/.

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, …