Kezdőlap Egyéb Üzenetek tartalmának megjelenítése vagy elrejtése zárolt képernyőn, iOS alatt

Üzenetek tartalmának megjelenítése vagy elrejtése zárolt képernyőn, iOS alatt

6 perce olvasva
Üzenetek tartalmának megjelenítése vagy elrejtése zárolt képernyőn, iOS alatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
3


Beállítástól függően az iOS Zárolt képernyőjén szinte minden fontos üzenetet megnézhetünk anélkül, hogy ehhez be kellene lépnünk a Kezdőképernyőre és ott elindítani a kívánt üzenetküldő vagy levelező alkalmazást. Alapértelmezésben az iOS 13 akkor mutatja meg az üzenet tartalmát a zárolt képernyőn, ha a rendszer fel van oldva (arcfelismerésnél elég rápillantanunk, ujjlenyomat esetében pedig a Home gomb megnyomása nélkül, csak megérinteni az ujjlenyomat leolvasót). De mi van akkor, ha mi egyáltalán nem szeretnénk megjeleníteni a Zárolt képernyőn a kapott üzenetek tartalmát? Vagy épp ellenkezőleg: feloldás nélkül is azonnal megnéznénk. Esetleg csak bizonyos appok esetében legyen látható? Nos, villámtippünkben megmutatjuk, miként oldható meg az üzenetek tartalmának megjelenítése vagy elrejtése zárolt képernyőn, akár alkalmazásokra bontott szabályokkal is.

Üzenetek tartalmának megjelenítése vagy elrejtése zárolt képernyőn

Az üzenetmegjelenítési metódus testreszabása szinte gyerekjáték az iOS-ben. Egyszerűen navigáljunk el a Beállítások / Értesítések felületre. Itt találunk minden szükséges opciót.

Az appokra vonatkozó alapértelmezett beállítást a lista legtetején látható Előnézetek megjelenítése menüpontot kiválasztva határozhatjuk meg. Választhatunk a Mindig, az Amikor fel van oldva, vagy a Soha értékek közül. A jelentésük elég egyértelmű:

  • Mindig: akár feloldjuk, akár nem a képernyőzárat, az üzenet tartalma megjelenik a Zárolt képernyőn
  • Amikor fel van oldva: csak akkor látható az üzenet tartalma, ha feloldjuk a képernyőzárat (például arcfelismerés esetén rápillantunk a kijelzőre).
  • Soha: hiába oldjuk fel a képernyőzárat, a Zárolt képernyő felületen nem lehet látni az üzenetek tartalmát, csak a tényt közlő jelzést, az adott program nevével.

Amit itt beállítunk, az vonatkozik általában minden üzenetet küldő appra (nem csak a csevegőkre és levelezőkre, hanem azokra a programokra is, amelyek értesítéseket küldenek például új funkciókról stb.).

De megszabhatjuk az üzenetek megjelenítésének szabályrendszerét akár alkalmazásokra lebontva is. Szintén a Beállítások / Értesítések felületen láthatjuk az összes olyan appot egy listában, amelyik üzenetekkel traktálna minket. Ha valamelyiket megérintjük a listában, máris elénk tárulnak a lehetséges beállítások. Éppúgy mint fentebb, kiválaszthatjuk, hogy a feloldás esetén megjelenjen-e az tartalom, vagy sem. Ezt az alkalmazásra vonatkozó opció alsó, Beállítások csoportjánál állíthatjuk be (Előnézetek megjelenítése opció) De arra is van lehetőség, hogy jobban testreszabjuk a megjelenítést, például kérhetünk alkalmazásonkénti csoportosítást, megadhatjuk a Szalagcímstílust, vagy azt is, hogy egy app a Zárolt képernyőn ne, de az Értesítési központban azért megjeleníthessen üzenetet. Sőt, teljesen ki is kapcsolhatjuk az adott alkalmazás üzenetmegjelenítését. Ez esetben viszont sehol nem fogunk értesítést kapni, ha egy alkalmazásnak közlendője van (például beesik egy új Telegram üzenet).

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, …