Kezdőlap Egyéb Windows 10 Tálca színezése a választott témától függetlenül, pár mozdulattal

Windows 10 Tálca színezése a választott témától függetlenül, pár mozdulattal

6 perce olvasva
Windows 10 Tálca színezése a választott témától függetlenül, pár mozdulattal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
12


Mai mini bemutatónk egy olyan alkalmazáról szól, amely a mezsgyéjén mozog a haszontalannak és a nélkülözhetetlennek. Merthogy a Windows 10 felülete meglehetősen könnyen és sokoldalúan átszabható a különféle letölthető témákkal, választható színekkel, világos és sötét üzemmóddal, háttérképekkel, állítható áttetszőséggel. Egy valami viszont nem gondoltak a Microsoftnál: nem oldható meg a Windows 10 Tálca színezése a választott témától függetlenül. Akad azonban egy program, amely megoldja ezt a feladatot, méghozzá ingyen.

Ashampoo Taskbar Customizer: Windows 10 Tálca színezése a választott témától függetlenül

Az Ashampoo Taskbar Customizer jelenleg teljesen ingyen tölthető le a cég honlapjáról, csak a cég megszokott regisztrációját kell elvégeznünk, hogy megkapjuk a teljes verziós aktiváló kódot hozzá e-mailben. A telepítés után a program leült a tálcára az óra melletti ikongyűjtő részen.

Ha rákattintunk az ikonra a jobb egérgombbal, a megjelenő helyi menüből azonnal kiválaszthatjuk a használni kívánt opciót.

Az Alapértelmezett lehetőségre kattintva a rendszer alap beállításaihoz alkalmazkodik a Tálca színvilága. Az Átlátszó a nevéhez hűen áttetszővé teszi a Tálcát, vagyis csak a rögzített ikonok, illetve az éppen futó alkalmazások ikonjai látszanak, de nem lesz mögöttük semmilyen elválasztó felület. Beleolvashatnak a háttérbe. Végül a Felhasználó által definiált opciót választva tudjuk átszínezni a rendszer Tálcáját olyanra, amilyenre szeretnénk, az aktuális rendszer színektől és témáktól függetlenül. Ehhez előbb persze nem árt megszabnunk, hogy pontosan milyen színvilágra gondolunk, amit a Beállítások (felhasználó) menüpontra kattintva tehetünk meg. Itt választhatunk a megjelenő színpalettáról, vagy ha konkrét színre vágyunk, megadhatjuk annak RGB kódját is. Emellett meghatározhatjuk az is, milyen mértékben legyen áttetsző a Tálca az adott színben. Ha végeztünk, csak egy kattintás az Ok gombra és a Tálca máris az ízlésünknek megfelelő színben pompázik.

Nagyjából ennyit tud ez a program, de lássuk be, nem is nagyon kell neki többet. Imádjuk az Ashampoo alkalmazásait, de azért megnéztük volna az eladási adatokat, ha ezt a programot valóban pénzért adják. Ingyen viszont egy kiváló megoldás, amellyel kiküszöbölhető a rendszer azon hiányossága, hogy a Start menütől és az ablakoktól eltérő színű Tálcánk lehessen. Kicsit feldobhatjuk vele a rendszer megjelenését, ráadásul nagyon gyorsan lehet vele színezni a Tálcát, szóval ha gyakran váltogatunk, praktikusabb lesz, mint mindig a Gépházban kutakodni.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Egyéb
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Háttérkép fotózás iPhone-nal precízen, de egyszerűen

Viszonylag gyakran mutatunk olyan weboldalakat, amelyekről háttérképeket lehet letölteni, …