Kezdőlap Mobil Alcatel 1S (2020) – ne add lejjebb!

Alcatel 1S (2020) – ne add lejjebb!

6 perce olvasva
Alcatel 1S (2020) – ne add lejjebb! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
17


Bevezető, kialakítás

Az van, hogy az Alcatel 1S (2020) egészen konkrétan egy Alcatel 3L, csak kevesebb rendszermemóriával, kisebb belső tárhellyel és gyengébb kamerarendszerrel. Papíron ez még nem tűnik vészesnek, de a gyakorlatban pont az a szint, ami már nem nevezhető annyira jónak, főleg a háromezer forintos árkülönbözet fényében. Az Alcatel 1S-nek gyakorlatilag a házon belüli konkurencia okozza a nehézséget, pedig önmagában nem tragédia, csak így a jelen helyzetben a nagyobb testvér jobban megéri, noha ez változhat, ha hónapokkal később az olcsóbb modellnek jobban leesik az ára.

A két készülék külsőre teljesen, a specifikáció tekintetében pedig túlnyomó többségében megegyezik. Az 1S is 158,7 x 74,6 x 8,5 milliméter, 165 gramm és alapvetően csinos. Jól áll neki az achát zöld szín, bár nekem tetszett a csillámos 3L is. De persze érthető, hogy Bog, férfi lévén nem rajongott érte. A fizikai kezelőszervek szintén ugyanott találhatók, a kiiktathatatlan Google asszisztens gomb a bal oldalon, fölé megy a két nanoSIM vagy opcionálisan egy microSD kártya, jobbra pedig a hangerőszabályzó és a bekapcsológomb (nekem egy picit magasabban az ideálisnál).

Viszont a hátlapi ujjlenyomat-olvasó kényelmes és megbízható. A kijelzőbe cseppenő 5 megapixeles szelfikamera 2D arcazonosítást is tud, vagyis maradjunk annyiban, hogy leginkább arra alkalmas. De sajnos semmi nem ébreszti fel a kijelzőt (se dupla koppos megoldás, se emelésre ébredő rendszer), úgyhogy a kicsit magasra helyezett bekapcsológombbal kell szerencsétlenkedni. Maga az azonosítás gyors és szintén megbízható, de az ujjlenyomat-olvasó emiatt kényelmesebb, még ha kicsit lassabbnak érződik is.

A kijelző is nagyjából ugyanazt tudja, de az 1S minimálisan rosszabbul teljesít és szenzoros felszereltség híján még automatikus fényerőszabályozás sem jutott. A 6,5 hüvelykes IPS panel ezzel együtt korrekt megjelenítést biztosít. A 270 ppi pixelsűrűség valóban nem tűéles, de elfogadható, a színek szépek, a hűvös kalibráció ellen pedig elérhető az olvasó mód (amit adott alkalmazásokhoz automatikusan társíthatunk), a szemvédelem (kékfény szűrő), a sötét mód, kézi beállítás viszont nincs. A betekintési szögekkel semmi baj nincs, a kávák keskenyek, de annyira nem, hogy mindenképpen le kelljen spórolni az értesítő LED-et. De sajnos ismét ez történt.

A készülék szerencsére nem billegős, a viszonylag alacsony felbontású szenzorokból álló hátlapi hármas kamerarendszer alig emelkedik ki a síkból, így asztalra fektetve is rendeltetésszerűen használható. Az alsó részre ferdén rászitált technikai információk és márkajelzés viszont elég igénytelen. A microUSB csatlakozóért továbbra sem rajongunk, de a felső élen legalább van zajszűrő mikrofon és 3,5 milliméteres jack is, a dobozban pedig (egy mellesleg szörnyűséges) fülhallgató, szilikon tok és 10 wattos töltőfej kábellel.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…