Kezdőlap Mobil Honor 9X Lite – a régi, jó dolgok

Honor 9X Lite – a régi, jó dolgok

7 perce olvasva
Honor 9X Lite – a régi, jó dolgok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
29


Bevezető

Igen régóta tologatjuk ennek a terméknek a dobozát különböző szerkesztőségi asztalok között, egyszer már majdnem megírta Szentkuti11 róla a tesztet, de szerencséjére pont befutott valami izgalmasabb, úgyhogy egy ideje minden este hazahozom (majd otthon foglalkozom vele!), aztán reggel visszaviszem (majd bent csinálok vele valamit!), de eljött a pillanat, hogy már nem lehetett tovább halogatni a dolgot. És tesztelői szemmel ez talán egy roppant unalmas valami, az elmúlt években legalább tucatnyi, szinte ugyanilyen elemekből összerakott Huawei/Honor eszközt néztünk meg, de felhasználói szemmel nézve viszont specifikusan ez a 9X Lite kellemes áron kínálja magát. Magyarán lehet rá érdeklődés bőséggel, szóval ebben a nem túl hosszú tesztecskében megpróbálunk érveket felsorakoztatni mellette, illetve ellene.

A mellette szóló legfontosabb érv, hogy ez az egyik utolsó Honor, amin még van Google ökoszisztéma, röviden GMS. Ez kizárólag a Huawei-Honor univerzumban lényeges kérdés, mert amúgy az utolsó rizsföldi pajtában összeütött dzsunkán is van GMS, csak hát most már egy éve annak, hogy a Trump meg a Hszi jól összerúgták a port, aminek eddig leginkább a Huawei itta meg a levét és mindenféle korlátozások eredményeképpen a lincenszköteles Google szolgáltatásokhoz a kínai cég nem férhet hozzá. Innentől datáljuk, hogy a Huawei és a Honor alól kirúgták a kárpitot, de egy ideig még tudtak a meglévő cuccaikkal úgy legózni, hogy azokon legyen GMS, ennek az alkatrésztetrisznek pedig az egyik utolsó kirakott és egyben levő darabja a 9X Lite. Innentől a Honor is átáll a gőzerővel fejlesztett HMS-re (talán jobban is járnak, hogy jóval később kell ezzel megküzdeniük, mint a Huawei-nek, ahol már látszik, hogy az európai eladásokat jól megcsapta a GMS hiánya), de jelen tesztünk hőse még egy mindenféle korlátozásoktól mentes, Android rendszerű, középkategóriás okostelefon, amely a 8X-ből eredeztethető, de annál néhány ponton jobb, viszont olcsóbb ajánlat.

Ugyanis betolták az árát 60 lepedő alá, ami azért szép teljesítmény, mert a 8X még mindig piacon van — ennél több pénzért. De persze ha nem a Honor-tengelyen vizsgáljuk, hogy ez mennyire éri meg, akkor már jön pár konkurens, de a Redmi 8-at tudásban pont lenyomja, a Note 8T-t viszont már nem, de az annyival drágább is. A Realme 5 Pro viszont érvényes konkurens (és ezúttal nem ér, hogy tavalyi modell, mert hát a Honor sem egy friss hardver), de a Huawei P Smart Z is opció, az majdnem ugyanez, csak menőbb a motoros kamerájával. De a többieknél ezt a tudást csak drágábban kapjuk meg, szóval az egyik utolsó fullos Google cuccokkal érkező Honor igazából papíron teljesen érvényes ajánlat. Törzsolvasóink pedig innentől kábé maguk is meg tudnák írni a cikk további részét, a Kirin 710 chip köré felrajzolt Huwei/Honor hordák az elmúlt években elég sokszor felbukkantak nálunk is: ezekhez képest sok meglepetést a 9X Lite sem hoz, de a belső tárhely mérete és a 48 megapixeles kamera valamelyest kiemeli az eddigi mezőnyből.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…