Kezdőlap Mobil Nokia 2.3 – két-három éve pont jó lett volna

Nokia 2.3 – két-három éve pont jó lett volna

6 perce olvasva
Nokia 2.3 – két-három éve pont jó lett volna bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
7


Külső, kijelző, csomagolás

Miközben a mai 5G-s, n + 1 kamerás csúcstelefonok átlépték a luxuskategória árküszöbét, a belépőszint csendben és különösebb magamutogatás nélkül teszi a dolgát 40 ezer forint alatt. Létezik mobil feleennyiért is, bár szerintem mára legtöbb Olvasónk belátta, hogy a fehér dobozos, vámon átslisszolt, no-name izékkel csak a gond van, ha meg akad ismert márkának filléres telefonja, ott a hardver nagyon gyenge. Egyszerűen túl sok komponensből és szoftverlicencből áll össze egy okostelefon ahhoz, hogy 30 ezer forint alatt életképes mobil szülessen, amiből profitot lehet csinálni, de legalább mára elérte ezt az árszintet is a jófajta összeszerelés és a borzalmas kijelzőt meghaladó, legtöbbször HD panel.

A Nokia 2.3 40 ezer forintért épphogy a középkategória alatt marad, 6,2”-es és 720 x 1520 pixeles panelje viszont az utóbbi ársávot idézi meg, hiszen a közvetlen napfényt kivéve mindenhol jól látható, kalibrálható színei és betekintési szögei rendben vannak, akad olvasó- és sötét mód, teljes képernyő gesztusvezérlés és vállalható a káva (felülről 5 megapixeles kamera lóg be), amihez friss Android passzol. A túlkoros négymagos hardverrel azonban máris előbújnak a problémák, ennyiért jellemzőbb a nyolc processzoros alegység, ám erről csak később, hiszen itt a külsőről van szó, és az éppenséggel rendben.

A Nokia 2.3 például némán tűri, ha komolyabban megszorongatom a 157,69 x 75,41 x 8,68 milliméteren és 183 grammon hatalmas házat. Nemcsak az összeszerelés van rendben, a fogás is kényelmes, bár a használat alapvetően kétkezes. Cserébe 4000 mAh-s telepet sikerült tuszkolni a házba, csere lehetősége nélkül, jó öreg microUSB porton töltve a csomagolásban mellékelt kábellel. Ugyanitt töltőfejet, leírást és SIM tűt lehet találni, a türkizkékben megnyerő phablet pedig tesz nekünk egy szívességet: balról két nanoSIM tálcát és külön microSD foglalatot lehet előhúzni.

A jó széria felül jack kimenettel folytatódik, plusz az FM-rádió is megvan – két olyan terepelem, amit az öt-tízszer drágább mobilok pofátlanul kispórolnak –, hátra pedig két kamera fért, bár a 13 megapixeles autofókuszosnak szimpla mélységérzékelő a társa. Nekem bejön a türkizkék, visszafogottan csillogó kivitel függőleges textúrával, ami a 2.3-nak némi karaktert ad. Elölről nézve már kevésbé elegáns a küllem, messze a 90%-os képernyőarány, alulra például bőven odafért a Nokia logó. Viszont a jelzett IPS panel ennyiért megállja a helyét, van fénymérő és közelségérzékelő, csak a fránya értesítő LED maradt le. A reakcióidővel ellenben már vannak gondok, előrevetítve, hogy nem lesz előnyös a következő oldal a telefonra nézve – az alsó, multimédiás monó hangszóró pedig újfent kritika tárgya lesz.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

A Narzo 20 átcsomagolt változata lett a Realme 7i

Az indiai piacon már tavaly szeptemberben elindult a Realme 20-as Narzo szériája, Európába…