Kezdőlap Mobil Samsung Galaxy A41 – a matek nem stimmel, a méret igen

Samsung Galaxy A41 – a matek nem stimmel, a méret igen

7 perce olvasva
Samsung Galaxy A41 – a matek nem stimmel, a méret igen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
43


Külső, kijelző, csomagolás

Kevés termékkategória fejlődött olyan dinamikusan a technológia történetében, mint a mobiltelefon, hiszen egykor táskányi méretű elektronikát kellett magunkkal hordani, a Nokia 8210 / Modu T aztán észrevétlenül tűnt el a zsebben. A változás persze nem mindig egyirányú: a Galaxy S20 Ultra például olyan batár nagy lett, hogy megfelelő zsebméretű nadrágot kell vásároljon hozzá az ember, a fejlődés pedig néha megkérőjelezhető.

Vegyük a Galaxy A41 esetét egy páréves Galaxy A5-tel összevetve: amikor a Samsung végre dobta a szappantartós plasztikot a fém/üveg prémium hatásáért, helyből hozzácsapta az IP68 védelmet, és még a kamera optikai képstabilizálása is belefért. A tíz Szent István témájú címletért hazavihető A41 ezzel szemben alighanem bérgyártásban készül, plasztikból öntötték, hardvere sok évre nyúlik vissza és nincs semmiféle por- vagy víz elleni védelem. Mégis ez az a Samsung – sőt: bármilyen telefon egy ideje a kezemben, amelyik minden nyűgével együtt újra meg újra emlékeztetett, mennyire menő egy normálisan kezelhető méretű telefon.

Kompaktnak 149,9 x 69,8 x 7,9 milliméteren és 152 grammon nem mondanám, ám elismerés jár, hogy ekkora házba hatalmas, 6,1”-es AMOLED panel fért 1080 x 2400 pixelen. Ez pedig azt is jelenti, hogy káva körülötte lényegében nem maradt, az A41 pedig kifejezetten könnyen csúszik vissza a zsebbe. Azért némi elnevezési zavar összejött: eredetileg a Galaxy A21-et vittem volna tesztre, Szentkuti11 meg az A41-et, és fel is markolta logikusan a nagyobb méretű és lencseszámú Samsungot, hogy otthon jöjjön rá: bizony a kisebbik számozású modell került a birtokába.

Annyi baj legyen: csupa képernyőbe épített, fürge ujjlenyomat-olvasóval, aprócska, 25 megapixeles kameracseppel és teljes képernyős gesztusvezérléssel újra meg újra aláhúzta a tesztdarab, hogy számomra valahol az A41-é az ideális mobilméretet. Csodával határos módon ezúttal a bekapcsoló és hangerőszabályzó is hüvelyujjra esik, és míg a Samsung számos másik modellje megszabadult a jack kimenettől, a jó öreg hangleadó port ezúttal megvan. A vezetékmentes töltés nyilván nincs, de vele amúgy se maradna 150 gramm környékén a tömeg, amihez azért egész méretes, 3500 mAh-s telep tartozik, Type-C porton töltve.

Fekete kivitelével és az üvegborítást ügyesen imitáló, fényes plasztik hátlapjával az A41-re jó ránézni, bár a vaskosabb fém/üveg riválisok mintha nehezebben akarnának kicsúszni a kezemből. Az illesztések mindenütt rendben, recsegés-ropogás nem jellemző, hátul pedig 48 + 8 + 5 megapixeles lencsetrió színesíti a bal felső sarkot LED villanóval, épp csak kiemelkedő kamerapúppal. Az A41 tulajdonképpen a Galaxy S20 olcsóbbik lelki társa, és ha nincs is meg a QHD+ felbontás, a FHD+ pixelszám bőven elég a tűéles képhez, remek a napfény alatti láthatóság, kirobbanóak vagy szabvány szerint kalibráltak a színek és még olvasó-, illetve sötét mód is akad. A csomagolás 15 wattos adaptert, USB-C kábelt, leírásokat, mezei mikrofonos fülest és SIM-tűt rejt – ez utóbbi balra nyitja a tripla tálcát két nanoSIM és microSD foglalattal, ami újfent szimpatikus.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…