Kezdőlap Mobil Teljes rendszerösszeomlást idézhet elő egy sima háttérkép

Teljes rendszerösszeomlást idézhet elő egy sima háttérkép

4 perce olvasva
Teljes rendszerösszeomlást idézhet elő egy sima háttérkép bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
30


Az IceUniverse hívta fel először a figyelmet a problémára Twitteren, amit annak ellenére sokan kipróbáltak, hogy pont az volt a lényeg, ne tegyék. Mi is azzal kezdenénk, hogy NE próbálja ki senki a saját készülékén (másén meg ugye végképp ne), hogy tényleg összeomlik-e a rendszer egy teljesen ártalmatlannak látszó háttérkép beállítása miatt. Az AOSP alapú egyedi szoftver, a POSP vezető fejlesztője, Davide Bianco szerint a problémát az inkompatibilis színtér okozza.

A kép az Android natív sRGB színtér helyett RGB-t használ, ami nem felel meg a rendszer sztenderd paramétereinek (az y érték meghaladja a határértéket), így elérési hibát okoz, ami a rendszer leállásához vezet. A készülékeket nem lehet visszaállítani, kizárólag a gyári beállítások kényszerítésével, ami teljes adatvesztést jelent. Ha a készülék már boot loop-ba került, a felhasználói adatokat sem lehet menteni, úgyhogy tényleg nem javasolt kísérletezni a dologgal.

Az Android 11 bétájában már nem áll fenn ez a probléma, mert automatikusan konvertálja a nem megfelelő színtért, de Android 10 vagy annál régebbi rendszer esetében ez nem megoldott. Elvileg Safe Mode-ban vissza lehet állítani a gyári háttérképet, ami egyes esetekben megoldja a problémát factory reset nélkül, de semmi nem garantálja, hogy működik ez a módszer, a Twitteren bőven van rá példa. Ha mindenképpen a saját szemünkkel óhajtunk meggyőződni a jelenségről, emulátor használata javasolt.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Mobil
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

TESZT: iPhone 13 Pro Max vs. Samsung Galaxy S21 Ultra – Ön melyik készülék győzelmére voksol?

Most egy sebességtesztben mérettették meg magukat a címben említett készülékek.   &nb…