Kezdőlap Tippek Az FBI szerint ideje felhagynod a jelszavak használatával

Az FBI szerint ideje felhagynod a jelszavak használatával

3 perce olvasva
Az FBI szerint ideje felhagynod a jelszavak használatával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


Természetesen a Szövetségi Nyomozóirodának azért van tippje arra is, hogy mivel helyettesítsd őket.

Az FBI a legutóbbi jelentésében azt tanácsolja az embereknek, hogy hagyjanak fel a jelszavak használatával, amelyekkel manapság a fiókjaikat és eszközeiket biztosítják. Ami magát a jelszót illeti, a szervezet szerint nem annak a komplexitása számít igazán, hanem a hossza. Ha biztonságos jelszót akarunk, akkor minél hosszabbat érdemes választani, a rövid és egyszerű, valamint a rövid és komplex is kerülendő, mert könnyebb feltörni, megfejteni. Természetesen azért van javaslatuk arra is, hogy mivel kellene helyettesíteni őket: mint az előző sorokból kiderült, egyfajta jelmondatot.

Geek körökben nem újdonság a hosszú és bonyolult jelszó, jelmondat, amely megjegyzése nehézkes. Az FBI szerint éppen ezért jó: megjegyezni még éppen meg lehet, de kitalálni vagy feltörni már kevésbé.

A [G5e*cbCy74Tm$*SZthE7igp7L] egy kiváló jelszó, amit senki sem szeretne megjegyezni. A [SargaHajuMenoLovasHarcos] kevésbé komplex, ellenben könnyebben megjegyezhető. A bűnözők számára kitalálni vagy feltörni brute-force módszerekkel viszont pont olyan nehéz, mint a felsőt. A cél tehát az, hogy egymáshoz nem illő szavakból rakjunk össze valami hosszabb, de megjegyezhető dolgot. Ha pedig jelszókezelő mellett dönt valaki, akkor mesterjelszóként is jó ötlet ilyen kifejezést bevetni, és persze a kétlépcsős hitelesítés használata is javasolt.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …