Kezdőlap Tippek Gondolatok az M.2 foglalatokról

Gondolatok az M.2 foglalatokról

3 perce olvasva
Gondolatok az M.2 foglalatokról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
16


Ha már beszéltünk az SSD meghajtókról nem mehetünk el szó nélkül az M.2-es foglalatok és az M.2 SSD-k mellett. Úgy kell elképzelni ezt a portot, mint a Mini PCI és a SATA foglalatok szerelemgyerekét. Egy kompakt és rugalmas bővítőhely, ami megfelel a modern kor követelményeinek.
Csatlakoztatható hozzá Wi-Fi, WWAN és SSD is.

Ebbe a foglalatba illeszthető kártyák 22 mm szélesek, hosszúságuk pedig nagyon sok mindentől függ. Jelenleg több méretszabványú kártya is megtalálható a piacon.

Az M.2-es SSD-k általában 80 vagy 60 mm hosszúak.
Nézzük meg alaplapunk milyen M.2-es kártyákat képes befogadni! Vásárlás előtt mindenképpen figyeljük a méretarányokat!

 

 

A kártyák elején a “bevágás” jelzi, hogy a kártyánk PCI vagy SATA csatolókat használja. Az alaplapokon található M.2-es slothoz akár 4 darab, bármilyen szabvánnyal rendelkező PCI Express sáv vezethető ki. Egy bevágás, amit “M” Key-nek neveznek PCI foglaltokat használja, így akár 3940 MB/s-es sebesség is elérhető velük!

 

Két bevágás a “B” & “M” key, ami a PCI mellett használhatja a Sata csatlakozást is. Ez gyakorlatilag a mSATA sebességét nyújtja, legfeljebb 600 mb/s sebességgel.

 

A legtöbb mai alaplap mindkét típust képes fogadni, viszont, ha nem vagyunk benne biztosak, mindenképpen böngésszük át alaplapunk specifikációit!

 

Az M.2-es foglalatok az asztali számítógépeken egy PCI express kártya alatt található ( videokártya slot). Így a hűtési lehetőségeik is javíthatóak.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …