Kezdőlap Tippek Így gyorsthatod fel a Chrome oldal-betöltéseit

Így gyorsthatod fel a Chrome oldal-betöltéseit

5 perce olvasva
Így gyorsthatod fel a Chrome oldal-betöltéseit bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
18


Bár a Google csak rövid időre állt le a Chrome frissítéseivel, az új patchek a sebességet nem érintik. Egy plugin viszont segíthet a gyorsabb oldaltöltésben.

 

A “koronavírusos idők” kezdetén a Google jelezte, hogy egy időre mindenféle más területre csoportosítja át a fejlesztői erőforrásait, ezért egy ideig nem lesznek frissítések a Chrome böngészőhöz. Szerencsére valamiért gyorsan meggondolták magukat a felelősök, és már újra érkeznek a patchek a jelenlegi legnépszerűbb böngészőhöz. Az eddig érkezett update-ek és a már nyilvános tervezett újdonságok között azonban a sebességgel kapcsolatban nem találni semmit, szóval ha valaki túl lassúnak találná a Chrome-ot, a Google-től ne várjon gyorssegélyt. Viszont máshonnan jöhet.

 

A FasterChrome nevű bővítmény mögött egy viszonylag egyértelmű ötlet áll. Ennek a lényege az, hogy ha egy weboldalt olvasva rábukkanunk egy linkre, azza nem feltétlenül kattintunk rá azonnal. Fölévisszük az egeret, de mielőtt egy embereset nyomnánk a bal gombra, még végigolvassuk a hivatkozás körüli szövegeket, befejezzük a bekezdést, vagy akár az egész oldalt, és utána jön a katt.

 

Namármost, ez a helyes kis plugin azt a trükköt alkalmazza, hogy ha észleli, hogy egy link (vagy gomb, illetve bármilyen más típusú hivatkozás) fölött 65 milliszekundumnál tovább tartjuk az egeret, szépen elkezdi “előtölteni” az adott oldalt a háttérben. Amikor pedig végül tényleg rákattintunk, esélyesen már egy szempillantás alatt ott terem az egész mindenféle látható töltögetés nélkül.

 

Ha most azon gondolkozol, mennyi ideig kell azt a szegény egeret a link fölött pihentetni: a 65 milliszekundum egyébként egyáltalán nem sok, sőt, gyakorlatilag észrevehetetlen. Akár ki is próbálhatod, az Instant.Page oldalán keresd meg a “Test your clicking speed” gombot, vidd fölé az egeret, és akár azonnal kattints is – nagy eséllyel már így is túlléped a fenti időlimitet. A hírgyártást megállítva percekig próbálkoztam, de 153 ms alá képtelen voltam lemenni. Az Instant.Page egyébként a FasterChrome alkotóinak másik szolgáltatása, egy olyan script, amelyet weboldalak fejlesztői használhatnak a linkekhez, és pont ugyanez lesz a hatása: a kapcsolódó oldalak töltődni kezdenek a háttérben.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …