Kezdőlap Tippek Így töröld a Facebook keresési előzményeit

Így töröld a Facebook keresési előzményeit

5 perce olvasva
Így töröld a Facebook keresési előzményeit bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
5


Ha nem szeretnéd, hogy bármi nyoma maradjon a kutakodásaidnak a közösségi oldalon, pár egyszerű mozdulattal pucolhatsz.

Sokat elmond valakiről, milyen témákra és személyekre keres, nincs ez máshogy Facebookon sem. Persze azt könnyen megoldhatjuk, hogy mások ne kutakodjanak a fiókunkban, még akkor is, ha közös gépet használunk valakivel, vagy publikus eszközön facebookozunk – ehhez elegendő minden esetben kilépni a fiókból, törölni a böngésző cookie-jait illetve eleve nem engedni a jelszavunk elmentését. Mobilon pedig értelemszerűen használjuk a képernyőzárat, és máris nem bigyózgathat bele más az appjainkba és adatainkba. De ettől még csak ott mocorog bennünk a kisördög, mi történik, ha mégis…?

A fenti okfejtés helyett sokkal fontosabb, hogy a Facebook a korábbi kereséseink alapján is igazít több mindent a szolgáltatásában, többek között azt, hogy kiket látunk elsőként az üzenőfalon, vagy milyen témában jelennek meg előttünk posztok, megosztások és persze hirdetések. Szóval elég csak egyszer véletlenül rákeresni mondjuk a “vastagon bevajazott guminő” kifejezésre – ilyen malőr bárkivel előfordulhat ugyebár -, és onnantól jönnek a furcsábbnál furcsább tartalmak “csak neked”. Szóval érdemes néha törölni a keresési előzményeket, szerencsére ezt böngészőben és mobilappon belül is könnyen megteheted.

Facebook keresési előzmények törlése mobilon

Az appon belül a keresés ikonja a főképernyő tetején található, és micsoda csoda, egy nagyítót formáz. Egy koppintásra előbukkan a keresőmező, alatta pedig a legutóbbi keresések listája. Itt keressük meg a Szerkesztés gombot és tappantsunk rá egy izmosat. A következő képernyőn egyenként is kipöckölhetjük a kevéssé megtartandó kifejezéseket, de ha egyben szeretnénk mindent leradírozni, a Keresési előzmények törlése felirat lesz a barátunk – erre koppintva máris kiürül az előzmény-lista.

Facebook keresési előzmények törlése böngészőben

A böngészős változatban a keresési mező nehezen eltéveszthető, a Facebook logo mellett terpeszkedik. Kattintsunk bele a sávba, majd a felbukkanó fülön szintén egyenként törölhetjük az egyes kifejezéseket a mellettük látható kis x használatával. Ha mégis “a múltat végképp eltörölni” vágyunk a Szerkesztés (Edit) gomb, majd a következő lapon az Előzmények törlése (Clear Searches) gomb várja szeretetteljes kattintásunkat. Innentől jöhet a tiszta lap, a Start mező, a hófehérre pucolt lelkiismeret, és a világbéke.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …