Kezdőlap Tippek Vezeték nélküli routert! Na de milyet?

Vezeték nélküli routert! Na de milyet?

5 perce olvasva
Vezeték nélküli routert! Na de milyet? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
11


Három dolog, amire érdemes odafigyelni otthoni wifi hálózat kiépítése esetén Habár a vezeték nélküli útválasztók, azaz wifi routerek naprakész modelljei kevésbé hozzák lázba a hétköznapi felhasználókat, mint az okostelefonok és egyéb kütyük legmodernebb darabjai, mégis érdemes odafigyelnünk arra, hogy otthoni hálózatunk kiépítésére a megfelelő típust válasszuk. A router ugyanis nem kevesebb, mint hálózatunk idegrendszerének középpontja, mondhatni lelke.

Amennyiben először vásárolunk routert, nyilván nehéznek tűnhet a feladat. Rengeteg márka, még több típus: valóságos útvesztő. Most azonban három tanáccsal szeretnénk segíteni, hogy kissé megkönnyítsük az indulást.

Fontos tudni, hogy milyen sebességű az internet-előfizetésünk

Hazánkban a leggyorsabb sávszélességű internetcsomag 1000 Mbps adatátviteli sebességet kínál.  A gigabites tempó kihasználásához azonban nem csupán a megfelelő routerre van szükség. Fontos, hogy a szabványt az internetezésre használt eszközünkbe épített hálózati vezérlő is kezelni tudja. Amennyiben ez a feltétel nem teljesül, a készülékbe épített vezérlő sebességéhez igazodva az átviteli sebesség is kisebb lesz, röviden és tömören szólva nem tudjuk kihasználni az 1 gigabit által felkínált gyorsaságot. Ebben az esetbe elég, ha lassabb routert választunk. A nagyobb sebességű útválasztó megvásárlását akkor érdemes megfontolnunk, ha a jövőben gyorsabb internetkapcsolatot is támogató eszköz vásárlásában gondolkodunk.

 

Fontos, hogy az adott háztartásban milyen az internetkapcsolat kihasználtsága

Milyen gyakran használjuk az internetet? Hány eszközzel kapcsolódunk egyszerre a hálózatra? Minél többen, minél több készülékről használjuk a világhálót az adott rendszeren belül, annál nagyobb teljesítményű routerre lesz szükségünk a gyorsabb és hatékonyabb eléréshez.

 

A technikai paraméterek mellett figyeljünk a megfelelő elhelyezésre
A router és az eszköz közti távolság növekedésével egyenesen arányosan csökkenhet az adatátviteli sebesség. Kisebb lakásban a probléma kevésbé észlelhető, nagyobb otthonban azonban érdemes arra figyelni, hogy a router lehetőleg a háztartás központjában kapjon helyet. A nagyobb távolságok esetén felmerülő problémák egy erősebb, több antennás modell vásárlásával is orvosolhatók.

 

Természetesen rengeteg egyéb szempont is szóba jöhet új wifi router vásárlása esetén, azonban eme három tudnivaló ismeretében máris egyszerűbben és magabiztosabban állhatunk neki a webshop célirányú böngészésének.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …