Kezdőlap Tippek Videó: így hajtogathatsz szájmaszkot másodpercek alatt

Videó: így hajtogathatsz szájmaszkot másodpercek alatt

4 perce olvasva
Videó: így hajtogathatsz szájmaszkot másodpercek alatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
8


Elég egy vastagabb rongy vagy egy póló darabja, valamint két gumi: az amerikai járványügyi hivatal videón is megmutatja, hogy csináld.

Tudjuk, ez igazából semmilyen szinten nem PC, kütyü vagy mobil, de akkor is egy fontos tipp a mostani időszakra. Ugyan a legbiztonságosabb továbbra is az, ha úgynevezett FFP3 osztályú, de legalább FFP2-es maszkokat viselünk publikus helyeken (sőt, lehetőség szerint nem megyünk emberek közé egyáltalán), de ha mindenképpen elkerülhetetlen az, hogy kiszaladjunk valamiért, és nincs semmilyen maszk a kéznél, íme egy villámgyors trükk.

Az amerikai járványügyi hivatal ajánlásában szerepel egy olyan, maszkot helyettesítő megoldás, amely alapesetben varrást sem igényel, és akár néhány másodperc alatt elkészíthető, majd pedig felhelyezhető. Az alábbi videóban maga Dr. Jerome Adams, az Egyesült Államok tisztifőorvosi hivatalának vezetője mutatja meg a módszert.

A lényeg annyi, hogy egy pólóanyagot, vagy bármilyen hasonló vastagságú ruhaanyagot kell megfelelő méretre vágni, majd a videóban látható módon összehajtogatni. A több réteg segít abban, hogy a vírusok megtelepedésére szolgáló részecskék minél kisebb eséllyel juthassanak el a szánkig és orrunkig.

A rögzítésre a befőttes gumiknál kissé erősebb gumiszalagokat lehet használni – egy tipikus “gatyagumi” is megfelel a célra. Ezeket szintén hajtogatással tudjuk a maszkhelyettesítőnk szélére erősíteni úgy, hogy ezt felhelyezve az arcunk is tartja. Fontos, hogy ez a módszer tényleg csak végszükség esetén használható és nem garantál tökéletes védelmet, de a semminél jobb. Szintén érdemes megjegyezni, hogy minden ilyen megoldás csak egyszer használható, tehát vagy egy újat kell hajtogatni a következő esetre, vagy forró, mosószeres vízben kimosni, de az igazi megoldás egy valóban hasznos maszk beszerzése.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …