Kezdőlap Tippek Western Digital színkódok (Jelentése + infó)

Western Digital színkódok (Jelentése + infó)

3 perce olvasva
Western Digital színkódok (Jelentése + infó) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
44


Az egyik legelterjedtebb és legmegbízhatóbb merevlemez gyártó manapság a Western Digital. A WD színkódok alapján szegmentálta a winchestereit, hogy könnyen megkülönböztethessük őket, szükségleteinknek megfelelően. De mit is jelentek pontosan ezek a színkódok?

WD Blue: Kék színnel jelöli az otthoni, átlag felhasználásra szánt merevlemezeit a gyártó.
Mondhatni semmiben nem kiemelkedőek, adattárolás szempontjából viszont tökéletesek.

 

WD Green: Zöld színnel rendelkeznek azok a meghajtók, amik energiatakarékos technológiával lettek ellátva. Amikor nincs használatban a merevlemez a fordulatszáma lecsökken, így a fogyasztása és zajszintje is sokkal kímélőbb. Ajánlatos ritkán használt adatok tárolására.

 

WD Black: A WD fekete szériája maximalizált teljesítményt és strapabírást kínál profi felhasználásra. Ha rengeteg adattal dolgozol, vagy folyamatosan terhelsz egy meghajtót akkor tökéletes választás. A teljesítménynek viszont ára van. A meghajtó elég hangos, és könnyen melegszik.

 

WD Red: Ezek a meghajtók, mivel nem erőgépek, leginkább RAID-be kötve ajánlatos használni, NAS hálózati adattárolókba tervezték. A Green szériával hasonlatosan itt is megtalálható az energiatakarékos, kímélő üzemmód, viszont a piros merevlemezek élettartalma valamivel hosszabb.

 

WD Purple: 0-24 használatra lettek tervezve. Alacsonyabb teljesítményre képes mint a például a black széria, de rendkívül megbízható. Jó lehet, biztonsági kamerák felvételeinek tárolására és NASba építve.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …