Kezdőlap Hírek A 3D nyomtatás növényből csinál steaket

A 3D nyomtatás növényből csinál steaket

5 perce olvasva
A 3D nyomtatás növényből csinál steaket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
3


Az eddig megszokottól merőben eltérő technológia hozhatja el a leghússzerűbb nem-húst az állatvédők étkezéseibe.

 

Évről évre elterjedtebbek azok a húst imitáló, általában növényi fehérjékből és rostokból mesterségesen előállított húspogácsák, melyeket a vegetáriánusok, sőt a vegánok is nyugodtan fogyaszthatnak, ugyanis azoknak már tényleg semmi közük nincsen a valódi húshoz. Most azonban olyan technológiával kísérletezik egy cég, mely a 3D nyomtatásnak köszönhetően már nem csak pépesített állapotban képes mímelni a húst, de akár egy ízletes steaket is előállíthatnak vele. Az efféle ötletek jelenthetnek teljes zsákutcát is, vagy akár az egész bolygót átalakító hatalmas üzlet sikertörténeteivé is válhatnak.

 

A Redefine Meat nevű cég azt reméli, hogy már 2021-re képesek lesznek eljuttatni a fogyasztókhoz a különleges technológiával készült húspótlékukat. A cég honlapja szerint az általuk előállított terméknek 95%-kal kisebb az ökológiai lábnyoma, mint a hagyományos húsnak.

 

“A Redefine Meat technológia állat-mentes húst készít, mely megjelenésre, állagra és ízre is olyan, mint a valódi hús – mindezt természetes és fenntartható összetevőkből.”

 

Hozzáteszik: ahhoz, hogy a lehető legjobban reprodukálják az állati izmok struktúráját, 3D nyomtatásra volt szükség, ezzel a technológiával viszont képesek akár egy valódihoz megszólalásig hasonlító steaket is létrehozni. Ez valóban nagy előrelépés lehet, hiszen az ezzel foglalkozó cégek eddig jórészt csak pépes nem-hús pogácsákat voltak képesek előállítani. Ezek már valóban képesek voltak úgy utánozni a húst, hogy az ember egy hamburgerbe harapva lényegében észre sem vette, hogy nem állati eredetű pogácsát fogyaszt éppen, de már eghy feldolgozott termék hatását keltették, nem pedig a színhúsét.

 

 

Ha a Redefine Meat képes lesz beváltani a termékéhez fűzött reményeket, az nem csak az étkezések terén lesz forradalmi, de környezetvédelmi szempontból is, hiszen a szarvasmarhák által kibocsátott gázok nagyban hozzájárulnak az üvegházhatáshoz, ez pedig csökkenthető a 3D nyomtatott húsokkal. A cég elárulta, hogy Európa néhány kiválasztott éttermébe már idén szállítanak az állatmentes steakből, jövőre pedig szélesebb körben is elkezdik terjeszteni a terméket.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…