Kezdőlap Hírek A Chrome azonnal visszanyitja az oldalt, amit véletlenül bezártál

A Chrome azonnal visszanyitja az oldalt, amit véletlenül bezártál

2 perce olvasva
A Chrome azonnal visszanyitja az oldalt, amit véletlenül bezártál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
8


Egy új kísérleti funkció úgy képes visszaállítani az előzőleg bezárt oldalakat a Chrome-ban, hogy azokat még csak újra sem kell tölteni.

 

Nagy port kavart, amikor a Google a Chrome böngésző egyik menüjéből kiszedte a bezárt lap újranyitása opciót, de a [Ctrl + Shift + T] billentyűkombinációval azért azóta is megoldható a feladat. Ilyenkor viszont a Chrome azonnal eldobja az adott oldalt azért, hogy kitakarítsa a memóriát. Vagyis újra kell tölteni az adott honlapot. A Chrome Story viszont kiszúrta, hogy egy kísérleti funkció keretében azonnali visszaállítással próbálkoznak a fejlesztők.

A Chrome ennek segítségével lefagyasztja az éppen bezárt weboldalakat, amelyek egy különleges gyorsítótárba kerülnek egy rövid időre. A bezárt lapok újranyitásakor nem kell megvárni az újratöltést, az oldal azonnal visszanyílik. Mindehhez egy másik cache-technológiát is bevetnek, amelynek a lényege, hogy az előre és a vissza gombokkal azonnal betöltenének az adott oldalak.

 

 

Valószínűleg beletelik még néhány hónapba, mire élesben is látjuk ezeket a funkciókat. Az androidos Chrome mindenesetre már alkalmaz valamilyen gyorsítótárazást a nemrég bezárt lapokhoz.

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Hírek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Megérkezett a Matrox legújabb multimonitoros vezérlője

A Matrox megkezdte QuadHead2Go Q155 multimonitoros kontrollerének szállítását – az 1200 do…