Kezdőlap Tippek Alakváltó drónok fejlesztésébe kezdett az amerikai hadsereg

Alakváltó drónok fejlesztésébe kezdett az amerikai hadsereg

2 perce olvasva
Alakváltó drónok fejlesztésébe kezdett az amerikai hadsereg bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
4


Az amerikai hadsereg új drónjai persze nem a Transformers sorozathoz mérhető átalakulásokra képesek, de amit tudnak, repülés közben is tudják.

 

Egy virtuális rendezvényen jelentették be, hogy az amerikai hadsereg rövidesen új drónokat helyez szolgálatba, méghozzá olyanokat, amelyek repülés közben tudnak alakot váltani. Egészen pontosan a szárnyhosszt tudják repülés közben állítani, így leszállás nélkül is felkészíthetőek hosszabb vagy rövidebb utakra. A nagyobb lapátok ugyanis hatékonyak a hosszabb utakon, de a manőverezési lehetőségeken sokat rontanak, ami éles bevetéseken még kritikusabb dolog.

 

A mostani fejlesztés egyfajta átmenetként oldaná meg a dilemmát, ugyanakkor a szakemberek szerint elég nehéz a feladat, mert az alakváltó drónok instabillá válhatnak, és lezuhanhatnak az egyensúly elvesztése miatt. A mostani, folyadékalapú megoldással a szárnyakon már úgy tudnak változtatni, hogy nem kell ettől tartani. A hadseregnek ebben a Texas A&M Egyetem segített.

 

 

Az amerikai védelmi minisztérium szerint talán jövőre készülhet el az első tényleges drón, ami már élesben használja a technológiát, és főleg megfigyelésekre lehet alkalmas. Aztán persze majd eltelik pár év, és jönnek a kamionból óriásrobottá alakuló szuperkatonák és persze a T1000-esek…

forrás
Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …