Kezdőlap Tippek Milyen pendrive-ot válasszak? Mit vegyek figyelembe? Mi számít?

Milyen pendrive-ot válasszak? Mit vegyek figyelembe? Mi számít?

7 perce olvasva
Milyen pendrive-ot válasszak? Mit vegyek figyelembe? Mi számít? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
23


Mit vegyek figyelembe ha egy új pendrive vásárlását tervezem? Ebben a cikkben megtudhatod a fontosabb paramétereket.

 

Melyik a legmegbízhatóbb pendrive? A Kinsgston lenne az? Elég nekem a 8 GB-os pendrive vagy 32 GB-osra lenne szükségem? Mit tud egy 18 ezer forintos USB-s stick? És mi a különbség egy ilyen drága és egy pár ezer forintos pendrive között? Van néhány kérdés, ami sok pendrive vásárlót foglalkoztat. Megpróbálunk ezekre választ adni.Nézzük meg először is, mely gyártók számítanak manapság a legmegbízhatóbbaknak.

 

A keresések alapján az látszik, hogy a Kingston vezet. Különösen sokan keresik a Kingston Data Traveler típusokat. Amiből van választék bőven. A 2-3 ezer forintostól egészen a 18 ezer forintos változatig.És itt adódik a kérdés, hogy mi a különbség a két árkategória között. Nyílván a méret, a gyorsaság és a biztonság. Ez utóbbi több irányból megközelíthető. Adatvédelmi biztonság és fizikai védelem. Egy drágább pendrive ugyanis ellenállóbb a külső hatásokkal szemben és a próbálkozó adatlopások ellen is. Az említett Kingston pendrive bizonyos modelljei például jelszavas védelemmel láthatók el, ami meggátolja egyebek mellett azt is, hogy a munkahelyi adatok illetéktelenek kezébe kerülhessenek. Sőt, a 18 ezer forintos pendrive olyannyira biztonságos, hogy 10 behatolási kísérlet után zárolja a memorypent, és ezután a jelszóval való belépés is lehetetlenné válik – vannak munkaterületek, ahol szükség van ilyenre.

 

Egy alap, jelszavas pendrive nagyjából 9 ezer forint körül vásárolható. Míg komolyabb társa dupla ennyibe is kerülhet.

 

Mi a különbség még? A gyorsaság. Míg egy pár ezer forintos pendrive maximális olvasási sebessége 40MB/s, az írási sebessége pedig legfeljebb 10MB/s, addig egy drágább már 70 MB/s-mal olvas és 15 MB/s-mal ír. Persze ennél gyorsabbak is kaphatók. Ám a hétköznapi felhasználásra az említett sebesség is kiváló.A drágább pendrive-okra hosszabb garancia is jár, ez is különbség. Kapacitás?Kinek mekkora pendrive-ra van szüksége? Nyilván ez személyfüggő. Manapság 8 GB alatt nem érdemes pendrive-ot venni. Ez a méret elegendő ahhoz, hogy fényképeket, dokumentumokat hordozzunk rajta. Viszont az optimális méret a 32 GB lehet. Érdemes elgondolkodni az ekkora kapacitáson, hiszen egy videó több GB-ot is felemészthet. És bizony, ha jó minőségű fotókat hordoznánk, az is hamar megtelíti a kis kapacitású USB-s adathordozónkat.

 

Árban meg már nincs nagy különbség. Szóval, ha rendszeresen használnánk a pendrive-ot és nem szeretnénk állandóan törölgetni róla az adatokat, továbbá számolgatni a kapacitást, akkor 32 GB az alap.A bevezetőben a népszerű gyártók között csak a Kingston-t említettük. De ennél természetesen több létezik. Hogy kinek melyik gyártó terméke ajánlott, attól is függ, ki mire szeretné használni az eszközt. Ezért, ha webáruházban vásárolunk, mindenképp nézzük meg a részletes leírást. Különös tekintettel az adatbiztonságra, a gyorsaságra és a kapacitásra vonatkozó paraméterekre.Keresett és megbízható a SanDisk, a Toshiba, hétköznapi felhasználásra pedig megfelelőek a Verbatim termékei is.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …