Kezdőlap Tippek A legjobb PDF szerkesztő megújult, iPhone-ra és iPadre

A legjobb PDF szerkesztő megújult, iPhone-ra és iPadre

11 perce olvasva
A legjobb PDF szerkesztő megújult, iPhone-ra és iPadre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
22


Van egy PDF szerkesztő iOS-re és macOS-re, amelyről korábban már ódákat zengtünk, mert anno is úgy tűnt, ez a program a mostani felhozatal leghasználhatóbb darabja (a maces verziót annak idején be is válogattuk abba a TOP listába, ahol az árukat leginkább megérő programok kaptak helyet). Ez a program a PDF Expert, amelynek iOS változata a minap verziófrissítést kapott. Úgy tűnik PDF Expert 7 méltó lesz elődje jóhírére és továbbra azt kell mondjuk, ez a legjobb PDF szerkesztő iPhone-ra és iPadre, számos jópofa és praktikus újdonsággal.

 

Readdle PDF Expert 7: újdonságok

Állandó oldvasóinknak a Readdle neve már ismerősen csenghet: ők készítették a Spark nevű levelezőprogramot, illetve a Documents nevű iOS-es fájlkezelőt is. Mindkettő igazi gyöngyszem a maga nemében.

Readdle PDF Expert 7 követi elődje modelljét: az alap változatot teljesen ingyen tölthetjük le iPhone-ra vagy iPadre, s ha szükségünk van a Pro változat extráira, akkor azokat alkalmazáson belüli vásárlással tudjuk beszerezni.

Már első ránézésre is egyértelmű a megújulás: kicsit modernizált ikont és felületet kapott a program. Utóbbi ráadásul átrendezhető a felhasználó igényei szerint. Az eszköztár ikonjait mindenki úgy helyezheti el, ahogy számára a leginkább kézre áll. Így ha valaki inkább az olvasással kapcsolatos funkciókat részesíti előnyben, lecserélheti azokra a szerkesztő funkciók ikonjait, vagy megfelelő sorrendbe mozgathatja azokat.

 

 

Technikai újdonságként az egyik legfontosabb, hogy immár megoldható a programmal a PDF dokumentumok tömörítése is, így a túlzottan nagy méretű PDF-ek fájlméretét közvetlenül a PDFExpertben tudjuk csökkenteni. Szintén hasznos újítás, hogy mostantól lehetőség van a képek, illetve a Word dokumentumok és Excel táblázatok PDF formátumba konvertálására is. E két funkciót eddig vagy egy másik programmal, vagy valamilyen online szolgáltatással oldhattuk meg, de mostantól mindez elvégezhető akár az iPhone-on is. Sőt, megújult a kereső funkció is.

 

 

Kevésbé technikai téma, viszont nagyon trendi újítás a matricák (Stickers) megjelenése a programban. Mostantól nem csak pecséteket pakolgathatunk a dokumentumokba, hanem cuki matricákat (figurák, objektumok stb.) is. Nem állítjuk, hogy óriási a választék, de azért jónéhány matricacsomag letölthető, és mindegyik abszolút stílusos, profi munka. Jól jöhetnek bármikor, ha egy PDF dokumentum létrehozásán, vagy éppen átszerkesztésén munkálkodunk.

 

 

A PDF Expert 7 új modellt használ a Pro funkciók (aláírás, PDF összefűzés, jelszavas védelem, konvertálás, linkek elhelyezése dokumentumban stb.) elérésére. A korábbi egyszeri vásárlással ellentétben mostantól előfizetéses rendszerben működik a dolog. Aki azonban megvette a PDF Expert 6 Pro változatát alkalmazáson belül, az használhatja a már megszokott Pro funkciókat is. Csak akkor kell előfizetnie, ha a konvertálás-tömörítés funkciókra is szüksége van.

 

Még mindig a legjobb PDF szerkesztő iPhone-ra és iPadre

Mindent egybevetve a PDF Expert 7 még mindig a legjobb választás akár a PDF-ek olvasásához, akár azok átszerkesztéséhez. Ahogy eddig, most is van lehetőség egy PDF dokumentum szinte minden elemének szerkesztésére. Lecserélhetünk képeket, átírhatunk szövegeket, átrendezhetjük az oldalak szerkezetét, új kereteket (szöveg, kép stb.) hozhatunk létre, törölhetjük a felesleget, szétszedhetünk PDF fájlokat, vagy éppen összefűzhetjük azokat. Mindezt a telefonon és a tableten, teljes kényelemben. Még arra is van lehetőség, hogy teljesen új PDF dokumentumot kreáljunk, a program saját eszköztárával. Beilleszthetünk képeket, linkeket (ezek mutathatnak dokumentumon belülre vagy akár egy weboldalra is), rajzolhatunk, pecsételhetünk, használhatunk aláírást (kézzel írott, vagy írást utánzó betűkészlettel készültet), sőt, még hangfelvételt is készíthetünk, közvetlenül a PDF dokumentumban elhelyezve azt. Ha valamilyen PDF űrlapot töltünk ki, van külön eszköz (pipa vagy X) a bejelölésekhez is.

Tanuláshoz, PDF-ek feldolgozásához is elsőrangú a program, hiszen rendelkezik a kiemelésekhez, rajzoláshoz, jegyzetek létrehozásához szükséges eszközökkel, emellett teljesen testreszabható az olvasófelület minden jellemzője: oldalak elrendezése, háttér- és szövegszín, fényerő, vágás. Emellett a Keep iPhone Awake funkcióval bekapcsolva tarthatjuk a kijelzőt akkor is, ha amúgy nem babráljuk a telefont, csak megnyitva tartunk rajta egy dokumentumot.

 

 

De szintén nagyon praktikus megoldás a PDFwifi funkció is, amelynek segítségével wi-fi kapcsolaton keresztül érhetjük el a programban tárolt PDF fájlokat, vagy másolhatunk újakat az eszközünkre, tetszőleges böngészőben. Ez ugyanaz a megoldás az iPhone/iPad és a számítógép közötti fájlcserére, amit a Documents appban is kapunk.

Szóval a Readdle PDF Expert 7 kitűnő választás azoknak, akik kényelmesen szeretnének PDF-eket olvasni, azoknak, akik tanuláskor szeretne jegyzetelni, lényeges elemeket kiemelni a dokumentumokban, s azoknak az üzleti felhasználóknak is, akiknek gyakran van szükségük profi PDF szerkesztőre utazás közben. Ezzel a programmal akár a buszon is kényelmesen átszerkeszthetünk egy üzleti PDF dokumentumot. Ha más nem, az ingyenes verziót mindenkinek érdemes kipróbálnia (aki a Pro funkciókra is kíváncsi, 7 napig ingyen tesztelheti őket a programban).

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …