Kezdőlap Tippek Letisztult és egyben gyors PDF olvasó Windowsra, macOS-re, Linuxra

Letisztult és egyben gyors PDF olvasó Windowsra, macOS-re, Linuxra

7 perce olvasva
Letisztult és egyben gyors PDF olvasó Windowsra, macOS-re, Linuxra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
17


PDF olvasó programokkal Dunát lehet rekeszteni, azonban nagyon kevés olyan akad közöttük, amelyik valóban átlátható felülettel rendelkezik, s emellett gyors is. Ha szeretnénk egy fürgébb, könnyebben használható megoldást, mint az Adobe saját PDF olvasója, akkor érdemes megismerkedni a ma górcső alá kerülővel, amely egy letisztult és gyors PDF olvasó Windowsra, macOS-re és Linuxra egyaránt. Ingyenes, ráadásul kapunk vele néhány extra funkciót is, ha pedig ennél többre vágyunk, némi anyagi befektetésért cserébe akár profi PDF-szerkesztőt is varázsolhatunk belőle.

 

Slim PDF Reader 2: letisztult, gyors PDF olvasó Windowsra, macOS-re, Linuxra

A Slim PDF Reader 2 a korábbi változataihoz képest új, letisztultabb felületet kapott, amelyet használhatunk világos vagy sötét témával is. A megújult navigációs eszköztárral villámgyorsan válthatunk, kereshetünk a PDF oldalak között, vagy ugorhatunk egy adott oldalra az oldalszám megadásával. Ugyancsak kényelmesen állítható a megjelenítési méret, s a nagyított PDF felületek mozgatása is kézre áll. A program gyorsan indul, a PDF-ek megnyitása is gyors, és a navigálás sebességére sem lehet panaszunk. Van egy oldalas, oldalpáros és folyamatos megjelenítés egyaránt.

 

A felület használata adja magát, s nagyjából hozza, mit amúgy is minden hasonló alkalmazásnál igyekeznek – több-kevesebb sikerrel – követni: bal oldalon találjuk a lapok nézőképeit, a könyvjelzőket és adott esetben a csatolt fájlok listáját. Középen értelemszerűen a megnyitott PDF tartalma látható, jobb oldalra pedig a különféle eszköztárak kerültek. Ezek közül az Annotations gyűjtemény lehet a legizgalmasabb, hiszen az itt látható ikonokra kattintva adhatunk hozzá a PDF dokumentumhoz megjegyzéseket, pecséteket, csatolmányokat, illetve itt találhatók a szövegkiemelő és a vízjelező eszközök is.

Utóbbival elhelyezhetünk a PDF-ben szöveges vagy képes vízjelet is, testreszabható jellemzőkkel (szín, átlátszóság, megdöntés, karaktertípus, méret, ismétlődés jellege stb.). De szinte minden itt található eszköz átszabható valamelyest, így például a jegyzeteknél választhatunk ikont és színt, hogy egyértelműbben tudjuk jelölni, melyik, milyen jellegű információt vagy üzenetet tartalmaz. Ugyanígy a szövegkiemelő színe is változtatható.

Emellett természetesen van lehetőség PDF űrlapok kitöltésére is a programmal, illetve ellenőrizhetjük azt is, hogy egy digitális aláírással ellátott PDF esetében a digitális aláírás érvényes-e.

 

Extrák PDF-szerkesztő, pénzért

Korábban bemutattunk egy remek PDF-szerkesztő szoftvert, amelyet az Able2Extract Pro névre kereszteltek. Minthogy két alkalmazás fejlesztője ugyanaz a cég, így nem túl meglepő, hogy a Slim PDF Pro funkcióit tulajdonképpen az Able2Extract képviseli: OCR funkció, PDF konvertálás, PDF űrlapok szerkesztése, aláírások, PDF védelem stb. A Pro eszközöket ingyenes próbaverzió letöltésével próbálhatjuk ki.

 

Összegzésül

Mindent egybevetve a Slim PDF Reader 2 kifejezetten jól sikerült. Viszonylag kis méretű, gyors, egyszerűen használható. Maga a PDF olvasó alkalmazás teljesen ingyenes, így akinek csak az olvasás és esetleg a jegyzetelés, kiemelés a lényegi szempont, annak bőven megteszi az ingyenes Slim PDF Reader 2 is. Aki pedig többre vágyik, annak érdemes lehet megismerkednie a Pro funkciókkal, amelyekről itt írtunk.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …