Kezdőlap Tippek Online űrlap készítése, egyszerűen és ingyen

Online űrlap készítése, egyszerűen és ingyen

8 perce olvasva
Online űrlap készítése, egyszerűen és ingyen bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0
21


Számtalan online űrlapkészítő szolgáltatás létezuik. Mi is mutattunk már többet, szerepelt már nálunk a kevésbé ismert, de nagyon ígéretes QustionsScout, vagy az ismertebbek közül a Google Űrlapok és a Jotforms. Ma viszont egy újabb remek megoldással szolgálunk, amellyel egy testreszabható online űrlap készítése szinte gyerekjáték. Az egyik legkényelmesebb webes űrlapszerkesztőről lesz ma szó, amelyet ráadásul ingyen is használhat bárki.

 

Testreszabható online űrlap készítése

Bár MightyForms is inkább a kevésbé ismert kategóriába tartozik, szerintünk feltétlenül érdemes vele megismerkedni, mert sok szempontból testreszabhatóbb, mint konkurensei.

Egy gyors és ingyenes regisztráció után azonnal elkezdhetjük vele a munkát. Létrehozhatunk űrlapokat teljesen nulláról, vagy használhatjuk a rendszer sablonjait is. Sőt, ha van esetleg egy PDF mintánk, azt is feltölthetjük, hogy átalakítsuk online változatra.

Űrlapjainkon számtalan mezőtípust használhatunk: rövid szöveges válasz, jelölőnégyzet, opció választás, dátum, egyedi azonosító, fájlfeltöltés, jelszó mező, legördülő lista stb. Ezek közül a legtöbb azért ott szokott lenni minden jobb űrlapszerkesztőben, de például a fájlfeltöltő funkció ritkaság.

 

 

Itt úgy oldották meg, hogy a felhasználó által feltöltött állományok a szolgáltatással összekötött Google Drive vagy Dropbox fiókunkban landoljanak (beállíthatjuk a feltölthető fájltípust és korlátozhatjuk a maximális fájlméretet is).

Szintén jópont, hogy a MightyForms űrlapjain szinte teljesen szabadon garázdálkodhatunk. Olyan könnyedén helyezhetjük el és méretezhetjük át az elemeket, mint sehol máshol. Minden a fogd és dobd módszerrel működik. Ha egymás mellé akarunk elhelyezni két elemet, semmi gond. Villámgyorsan átméretezhetjük azokat az egér segítségével. Minden mező egyedi jellemzőkkel rendelkezik, ezeket is pár kattintással szerkeszthetjük. Menet közben van lehetőségünk előnézetet kérni, ahol láthatjuk, miként fest majd űrlapunk a különféle eszközökön (asztali böngésző, okostelefon, tablet). Mellesleg az űrlap külsejét is átszabhatjuk, így variálhatunk a színekkel, a mezők felépítésével stb. egyaránt.

Ha mindennel elkészültünk, jöhet a publikálás. Kérhetünk beépítő kódot, vagy közvetlen linket is. A kitöltött űrlapokat pedig az adminisztrációs felületen menedzselhetjük. Ott látjuk, milyen válaszok érkeztek a kérdőívünkre.

 

 

Érdekesség, hogy a rendszer képes értesítést küldeni minden kitöltésről, sőt, ha kell, PDF-ben is összesíti nekünk a válaszokat. Az ingyenes verzióban bármennyi űrlap létrehozható és a felhasználható mezők tekintetében sincs nagyobb korlátozás, leszámítva a fentebb kiemelt fájlfeltöltést, az integráció funkció (Google Drive, Google Sheets, Dropbox, Google Calendar, Zapier) ugyanis csak fizetős csomagban érhető el. Emellett “el kell viselnünk” egy MightyForms logót az űrlap tetején, illetve mindössze egy értesítőt állíthatunk be. Átlagos űrlapokhoz még így is tökéletes választás ez a szolgáltatás.

Ha valaki előfizet a Pro csomagra, akkor a korlátozások is megszűnnek, a Pro+ esetében pedig már akár Google Analytics összekötésre is sort keríthetünk. Az már más kérdés, mennyire akarunk űrlapon beérkező adatokat külső szerveren tárolni, de a szolgáltatás készítői nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra, így end-to-end SSL titkosítást használnak. A spamek ellen pedig a beépített reCAPTCHA v3 funkció véd.

Mindent egybevetve a MightyForms egy kifejezetten jól sikerült online űrlapkészítő, amelyet feltétlenül érdemes kipróbálni. Ha valakinek mégsem jönne be, még mindig ott a lehetőség, hogy a bevezetőben említett alternatívákat válassza helyette.

forrás

Load More Related Articles
Mutasson többet tőle:  silverpcblog
Mutass többet:  Tippek
Hozzászólás letiltva.

Érdekesek lehetnek:

Milyen tévét vegyek filmezéshez, játékhoz vagy éppen sportot nézni?

A méret, a tudás, LCD vagy OLED, okostévé, képfrissítés, képjavító megoldások - számtalan …